Cultuurcentrum Brugge

Eagle-Eye Cherry

support: Nick Noel & The Red Rose Rogers
wo 7 feb 24 20:00 - 22:30
wo 7 feb '24
20:00 - 22:30
  • wo 7 feb '24
    20:00 - 22:30
    Pauze 20:30
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29

Na enkele jaren pauze bewijst de broer van Neneh opnieuw dat hij de kunst van het songschrijven perfect beheerst. 

Net als het voorbije seizoen met de Fun Lovin' Criminals doen we opnieuw een bijzondere throwback naar de nineties. Weinig songs kleurden zo een decennium als het nummer ‘Save Tonight’ van de Zweedse rockheld Eagle-Eye Cherry. Het leverde hem vijfentwintig jaar geleden platina in de VS op voor zijn debuutplaat Desireless. Op de MTV Awards won hij toen drie keer: beste nieuwkomer, beste mannelijke artiest én beste video.

 

Een kwarteeuw na de release van dit onvergetelijke album, blikt hij zelf terug: “It’s hard to grasp that it’s been an entire 25 years. Even if a lot has happened since the release of the album, it still feels like it was yesterday. Desireless opened the door to a journey that keeps on bringing surprises.”

 

Na een zestal albums, verschillende filmprojecten van Wim Wenders tot Billy Elliot, laste hij een muzikale pauze in. Tot hij begin dit jaar de release van zij nieuwst album ‘Back on Track’ aankondigde. De plaat rijpte tijdens de pandemie. Eagle-Eye Cherry besefte toen dat muziek de hartslag van zijn leven vormt. Bovendien deelt hij dat ritme maar wat graag met een livepubliek. Na de releasedatum stond hij te popelen om daad bij albumtitel te voegen. In februari stak hij zo al de spreekwoordelijke vlam in de Roma en nu doet hij dit feestje gewoon nog eens over in onze Brugse Stadsschouwburg. Maak je klaar voor een uniek Belgisch concert van dit ninetiesicoon. 


SUPPORT: NICK NOEL & THE RED ROSE ROGERS

Als voorprogramma bij Eagle-Eye Cherry op 7 februari, komen Nick Noel & The Red Rose Rogers in trio-bezetting naar de Koninklijke Stadsschouwburg. Hun sound laveert tussen traditionele americana tot het meer recente werk van Wilco, Israel Nash en Calexico. In 2021 was de band finalist van Sound Track en in 2022 werd ze verkozen tot grote winnaar van de Red Rock Rally waar ze zowat alle prijzen binnen haalde. De debuut-EP Tiber kwam nog maar net uit en blinkt als een ware parel binnen het Belpop- en Brugotta-landschap!


Credits

NICK NOEL & THE RED ROSE ROGERS

Nick Noel: zang, gitaar

Pelle Mächs: zang, gitaar, sax

Bart de Naegel: lap/pedalsteel