Cultuurcentrum Brugge

I Silenti

van Fabrizio Cassol met Tcha Limberger, Claron McFadden, Philippe Thuriot, e.a.
ma 27 mei 24 20:00 - 21:30
ma 27 mei '24
20:00 - 21:30
  • ma 27 mei '24
    20:00 - 21:30
    Spiegeltent Magic Mirrors - Kruisvest

Dit bijzondere project ontsproot uit een samenwerking tussen de Brugse muzikant Tcha Limberger en componist/saxofonist Fabrizio Cassol. 
Cassol deconstrueert de madrigalen van Monteverdi en voedt ze met het muzikale universum van Tcha. De compositie maakte deel uit van een groots theaterproject van auteur en regisseur Lisaboa Houbrechts. Voor deze avond slaagden we erin de muzikanten eenmalig samen te brengen voor deze adembenemende compositie.

> gratis inleiding om 19.15 uur: Tomas Baum, directeur van Kazerne Dossin in Mechelen, gaat in gesprek met Tcha Limberger. Tijdens dit boeiend gesprek zal Tomas Baum zowel de thematiek van de voorstelling aanraken en tegelijk dieper ingaan op muziekkeuzes en bewerkingen van dit unieke concert.
> in samenwerking met Kazerne Dossin

Tcha, opgegroeid in Brugge in een familie van virtuoze muzikanten, is uitgenodigd voor dit festival om enkele van zijn projecten aan zijn geboortestad te presenteren. Hij kwam met het idee om de muziek te laten horen die Fabrizio Cassol heeft gecreëerd voor de theatervoorstelling 'I Silenti'. Hij droomde ervan om deze compositie live in al zijn puurheid te brengen. In de teksten en melodieën schemert het diep verborgen en gezwegen drama van de Roma tijdens de tweede wereldoorlog door. Met onder andere Philippe Thuriot, die ons vorig Airbagfestival cureerde en de internationaal gerenommeerde sopraan Clarron Mcfadden, verwelkomen we tal van topmuzikanten in de spiegeltent. 

Credits

Compositie: Fabrizio Cassol

 

Philippe Thuriot: accordeon,

Simon Leleux: percussie,

Vilmos Csikós: contrabas,

Georgi Dobrev: kaval

Claron Mac Fadden: zang,

Jonatan Alvarado: zang

Nicola Wemyss: zang

Tcha Limberger: viool en zang