Cultuurcentrum Brugge

Nieuws

Nieuws

Ontdek de dansmakers van de toekomst tijdens December Dance

Tijdens deze 16e editie van December Dance brengen we de wereld naar Brugge én dragen het werk van beloftevolle Belgische makers uit. We bieden een podium aan makers die via hun werk een positieve vorm van verzet aantekenen, makers die iets teweeg brengen, makers met lef. December Dance is hotspot waar artiesten, professionelen en publiek elkaar ontmoeten met klinkende namen zoals Opera Ballet Vlaanderen, Trajal Harrell, Robyn Orlin, Lisa Vereertbrugghen, Michiel Vandevelde en Femke Gyselinck.

Lees verder
Nieuws

Tentoonstelling Input/Output 2023

Input/Output, de tweejaarlijkse wedstrijd voor jonge beeldende kunstenaars opent op donderdag 16 november de deuren. Een professionele jury selecteerde jonge kunstenaars om hun werk te tonen in Exporuimte Poortersloge. Ook reikt de jury een laureaat en aanmoedigingsprijs uit. De opstelling van de tentoonstelling is deze keer in handen van curator Lieze Eneman. Onze huiskunstenaars Club Magie en atelierwerking De Tank cureren tijdens de tentoonstelling vier speciale nocturnes.

Lees verder
Nieuws

Enkele straffe Brugse bands als voorprogramma bij onze concerten

Onder ons Brugotta-label bieden we nieuwe podiumkansen aan Brugs talent. Daarom programmeren we een aantal straffe Brugse bands als voorprogramma bij onze concerten. Op 12 november staat Sugar Cane Combo in het voorprogramma van Church of Cash. Deze Brugse superband sluit met hun country, blues, swing sound perfect aan. En op 1 december opent Oltid Olsan de avond voor Roosbeef en verlegt Route 66 naar de Westhoek met bloedmooie dialecten en ontroerende melancholie.

Lees verder
Nieuws

Popraad Brugge

Muzikanten, dj’s, producers en multi-performers uit Brugge: laat jullie horen! VI.BE organiseert samen met de culturele sector in Brugge de allereerste Brugse Popraad! Omcirkel woensdag 29 november om 19u30 alvast in jullie agenda en vul vooraf de enquete in om jullie noden, wensen, ideeën en dromen in kaart te brengen. Het is een unieke kans om een constructief gesprek te voeren tussen lokale artiesten en de stad, zodat we werk kunnen maken van een ijzersterk muziekbeleid. 

Lees verder
Nieuws

Buddy gezocht

Het buddyproject ‘Compagnons’ van FMDO maakt nieuwkomers wegwijs in hun nieuwe thuisstad en laat Bruggelingen die hier al langer wonen, kennismaken met nieuwe culturen. 

Op basis van gedeelde interesses zoekt het project een fijne match tussen een buddy en een nieuwkomer. Wie weet bezoek je binnenkort samen met je nieuwe ‘Compagnon’ een van onze voorstellingen?

Lees verder
Nieuws

Theater

De grote verscheidenheid aan theatervoorstellingen bij Cultuurcentrum Brugge brengt intense schoonheid, creativiteit en inspiratie. Laat je verbeelding de vrije loop tijdens een van de komende producties.

Lees verder
van 2