Cultuurcentrum Brugge

Nieuws

Nieuws

Mirage: Brugge 2030 presents: It’s bigger than hiphop

Op 23 mei begint het tiendaagse festival Mirage in de spiegeltent aan de kruisvest. Het festival serveert een boeiende reis langs diverse kunstvormen zoals dans, theater, muziek, circus, beeldende kunst en literatuur. 

Op zaterdag 1 juni pakken de mensen achter Brugge 2030 uit met ‘the real art of Conversation’: hiphop. In de namiddag kunnen de kinderen kennismaken met drie elementen van het genre. Er zijn DJ-workshops, een breakdance-battle en ruimte om met graffiti te experimenteren. 
’s Avonds gaat alle aandacht naar the fourth element, the rhytm and the rimes. Brugge kent een rijke hiphoptraditie en wij presenteren enkele van de grootste namen uit de scene. Saimn-I, Connard en Nuff Said staan alvast op de line-up.

Lees verder
Nieuws

Mirage: extra’s op het programma

Na de release van ons festivalprogramma komen nog enkele leuke extra’s bij het programma. Zo voegt Dijf Sanders nog Johannes Is Zijn Naam toe aan de line-up van 24 april en vervangt ICCHĀ (een samenwerking tussen Miet Warlop en Micha Volders) die avond Vermin Twins. 

Ook komen nog enkele extra DJ’s de draaitafels bedienen. Zo zal Poppies Soul Connexion plaatjes draaien na Lady Linn. 

We plaatsen alvast ook een fantastisch terras en foodtruck op de site, zodat honger en dorst uitgesloten zijn. 

Hou onze kanalen in het oog voor andere extraatjes.

Lees verder
Nieuws

Festival Over Morgen – 27 april - Lokale helden - JEN en Coely

Voor het festival ‘Over Morgen’ van de Provincie West-Vlaanderen gingen we op zoek naar lokaal West-Vlaams talent dat muziek uit 2050 kan creëren. Op 27 april, de dag dat VI.BE met Lokale Helden de jaarlijkse hoogmis voor lokaal muzikaal talent viert, krijgt de West-Vlaamse winnaar JEN een plaatsje in het voorprogramma van niemand minder dan Coely. Zij staat die avond namelijk op het podium van onze Stadsschouwburg. Soy Fish en Lies Neyrinck mogen dan weer het beste van zichzelf geven op de Student Night van 25 april in het Provinciaal Hof.

Lees verder
Nieuws

Oproep Beeldende Kunsten – SANT 2024

Cultuurcentrum Brugge organiseert een nieuwe editie van SANT, de tweejaarlijkse wedstrijd en tentoonstelling actuele beeldende kunst voor Brugse kunstenaars. Met uitzondering van de vorige winnaars, kunnen alle kunstenaars die in Brugge wonen, naar school gaan/gingen of in Brugge geboren zijn, deelnemen. Er is geen leeftijdsgrens en deelnemen is gratis! DEADLINE: 2 mei 2024

Lees verder
Nieuws

Het geheugen als gebouw: Triënnale Brugge

Tijdens de vierde editie van Triënnale Brugge, genaamd "Spaces of Possibility", gaat men op zoek naar het sluimerend potentieel van de stad. In "Het geheugen als gebouw" in de Poortersloge brengt Cultuurcentrum Brugge zes kunstenaars met Brugse roots samen. Pierre Goetinck, Lisa Ijeoma, Joke Raes, Jasper Rigole, Ria Verhaeghe en Willy Vynck creëren nieuw werk dat verzamelen, archiveren en bewaren verbindt met persoonlijke, maatschappelijke en kunsthistorische thema's, terwijl ze het 'geheugen' van de Poortersloge verkennen.

Lees verder
Nieuws

Winnaars Warmste week

In het kader van de Warmste week kreeg het publiek de kans om te bieden op de laatste zes plaatsen voor de concerten van Trixie Whitley en Wim Mertens. Uiteindelijk zamelden we zo’n 475 euro in voor de goede doelen. De hoogste bieders konden alvast genieten van een fantastische avond in VIP-stijl. 

Lees verder
van 3