Cultuurcentrum Brugge

Ode aan mevrouw Lasoen

za 10 feb 24 20:00 - 21:30
za 10 feb '24
20:00 - 21:30
  • za 10 feb '24
    20:00 - 21:30
    Theaterzaal Biekorf - Sint-Jakobsstraat 8

Dit seizoen kreeg het pleintje aan Theaterzaal Biekorf voor de achtste keer een nieuwe naam: het Patricia Lasoenplantsoen.

 

Patricia Lasoen, de Brugse dichter-taalvirtuoos en leraar, heeft met haar prachtig oeuvre en innemende persoonlijkheid op tal van mensen een blijvende indruk gemaakt. 

 

Patricia was niet alleen een getalenteerd auteur, maar ook een warme ziel die bekend stond om haar empathie en intellect. Haar literaire bijdragen hebben talloze lezers geïnspireerd en geraakt, en haar nalatenschap zal voortleven door haar prachtige woorden die de menselijke ervaring zo treffend hebben vastgelegd.  Helaas namen we afgelopen zomer afscheid van mevrouw Lasoen.

 

Tijdens deze avond brengen we een gepaste Ode aan mevrouw Lasoen. We presenteren een unieke publicatie met werk van Patricia, een bloemlezing samengesteld door Lara Taveirne.

 

Daarnaast verwennen we met literaire ingrepen van o.a. stadsschrijvers Lara Taveirne en Marieke De Maré, een muzikale interpretatie van het werk van Patricia door o.a. Peter De Blieck én onthullen we een muurvullend werk in Exporuimte Biekorf van de hand van Nele Carlier en uiteraard ook geïnspireerd op de teksten van Patricia Lasoen.

 

Het programma wordt nog verder uitgewerkt, maar het belooft een onvergetelijke avond te worden.

> gratis mits reservatie