Cultuurcentrum Brugge
Stef Lernous

CQ.

Abattoir Fermé
di 14 mei 24 20:00 - 21:30
di 14 mei '24
20:00 - 21:30
  • di 14 mei '24
    20:00 - 21:30
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29

“Er klinkt gefluister in de buizen op ’t toilet. Een stem die spreekt in een vergeten taal en om verboden dingen vraagt.”

CQ. speelt zich af in en rond ‘Het Blok’, een even reëel als mythisch flatgebouw uit de jaren 70, dat zich in een vergevorderde staat van verval bevindt. Het is een plek van roest en woekering waarin geheimen worden uitgewisseld onder de donkere mantel van een schijnbaar eindeloze nacht.
CQ. toont een wereld die op de onze lijkt, waarin mensen buren zijn, maar elkaar niet kennen en niet zien. Hun verlangen naar contact is groot, maar hun daadkracht klein.

Abattoir Fermé creëert opnieuw een grotesk, lichtjes trippy en tegelijk ontroerend universum. CQ. is een voorstelling over anonimiteit, eenzaamheid en onze vervreemding van wat het betekent om mens te zijn.


"Abattoir Fermé bevestigt naam en faam met dit stuk. De voorstelling is opnieuw visueel erg sterk, met knappe decors en absurde vondsten. Wie naar CQ. komt kijken zal moeten sidderen, veel moeten glimlachen en zal zich niet snel vervelen." – Het Nieuwsblad

Over Abattoir Fermé 
Abattoir Fermé werd opgericht in 1999. Het werk van Abattoir Fermé vertrekt uit een fascinatie voor ‘de wereld achter de wereld’: de geheimen van onze cultuur, de wortels van onze collectieve angsten, en de verborgen wonden, fantasieën en rituelen van deze tijd.

Abattoir Fermé wisselt tekstloze, visuele creaties af met muziek- en teksttheater, dans, bewerkingen van repertoire etc. Geregeld maakt Abattoir Fermé ook uitstappen buiten het theater met onder meer kortfilms, tentoonstellingen en publicaties. Abattoir Fermé werd meermaals geselecteerd voor Het Theaterfestival, won diverse internationale awards en was laureaat van de Vlaamse Cultuurprijs Podiumkunsten.

Credits

Tekst en regie: Stef Lernous
Spel: Steve Geerts, Berthe Kilozo, Kirsten Pieters, Tine Van den Wyngaert en Chiel van Berkel
Scenografie: Sven Van Kuijk
Productie: Abattoir Fermé / Kunstencentrum nona 
Met de steun van: de Vlaamse Gemeenschap en stad Mechelen