Cultuurcentrum Brugge
Gregory Lorenzutti

L'Onde

Nacera Belaza
wo 27 mrt 24 20:00 - 21:00
wo 27 mrt '24
20:00 - 21:00
  • wo 27 mrt '24
    20:00 - 21:00
    MaZ - Magdalenastraat 27

Omwille van een blessure bij één van de dansers wordt de voorstelling Le Cercle vervangen door een ander werk van dezelfde choreografe.

Nacera Belaza is geboren in Algerije en woont sinds haar vijfde in Frankrijk. Als autodidact ging ze dansen vanuit de behoefte om de complexiteit en eigenheid van een dubbele culturele identiteit uit te drukken. Ze koppelt de erfenis van traditionele vormen aan de abstractie van de hedendaagse dans.


In L’Onde (de golf) verdiept ze zich in de betoverende noties van Algerijnse rituele dansen. Hoe kunnen die geactualiseerd worden zonder hun eigenheid en originele waarde te verliezen? Als een ambachtsvrouw boetseert ze zorgzaam een uitgekiende choreografie waarbij ze dit traditioneel dansmateriaal in relatie brengt tot het begrip “oneindigheid”. De danseressen onderzoeken de oneindigheid van ruimte en tijd tot ze met elkaar beginnen resoneren en een golf van opwinding en beroering in de zaal ontketenen. Kippenvel verzekerd.

 

"Nacera Belaza onderzoekt de grenzen tussen belichaamde aanwezigheid en de extatische leegte waar dans en beweging ons naartoe kunnen leiden." - Marian Harss, de New Yorker


> lees hier de programmatekst
> gratis inleiding door Louise Raes van De Zendelingen om 19.15 uur

Meer dans? 
Ga voor een keuzeabonnement bij Dans in Brugge en krijg 10% korting vanaf de aankoop van 3 voorstellingen, geldig op het volledige Dans in Brugge aanbod!

Credits

Choreografie, geluids- en lichtontwerp: Nacera Belaza
Performers: Nacera Belaza, Antoine Boisson, Paulin Banc, Magdalena Hylak, Mohammed Ech Charquaouy
Toneelmeester: Christophe Renaud

Productie: Compagnie Nacera Belaza
Partners: Kunstenfestivaldesarts / Charleroi danse, centre chorégraphique de Wallonie - Bruxelles; Festival de Marseille; deSingel, Campus International des Arts; MC93 Bobigny; LUMA Foundation; ICI—Centre chorégraphique national Montpellier - Occitanie / Direction Christian Rizzo, dans le cadre du programme résidences de recherche et de création; L’Arsenal- Cité musicale-Metz; Atelier de Paris / CDCN


La compagnie a bénéficié du soutien et de l’accueil en résidence de la fondation LUMA - Arles, ainsi que du soutien de la Région Ile-de-France, dans le cadre du dispositif d’aide à la création.


Met steun van SACD dans le cadre du programme duo; Institut français - Ville de Paris, SPEDIDAM. 

Residentie: ICI CCN de Montpellier - Occitanie / Direction Christian Rizzo, dans le cadre du programme résidences de recherche et de création; deSingel, Campus International des Arts; MC93 - Bobigny; Parc des Ateliers, LUMA-Arles; Atelier de Paris / CDCN ; Points-communs, nouvelle scène nationale de Cergy/ Val d’Oise