Cultuurcentrum Brugge
Christophe Engels

Malinconico

Par Hasard
di 15 okt 24 20:00 - 21:30
di 15 okt '24
20:00 - 21:30
  • di 15 okt '24
    20:00 - 21:30
    MaZ - Magdalenastraat 27

Een gedeelde safe space waarin melancholie de hoofdrol speelt.

Met Malinconico creëert Par Hasard een moment om te ontsnappen aan het productieve en rationele. Vijf performers nodigen je uit in hun 'safe space' waarin melancholie en persoonlijke kwetsbaarheden bespreekbaar worden. Het is een oproep tot collectieve zorgzaamheid. Een magisch-realistisch universum dat troost zoekt in een triest landschap en licht in de duisternis brengt.

Dit is een relaxed performance, wat inhoudt dat we de voorstelling zo toegankelijk mogelijk maken. Voel je vrij om weg te gaan en terug te komen, om geluid te maken, te bewegen, te voelen wat je voelt.

Malinconico werd op een horizontale manier gemaakt. De tekst kwam collectief tot stand met bijdragen uit het voltallige team. Dit project wordt gedragen door kunstenaars en culturele werkers die zich niet alleen verbonden voelen in poëzie en melancholie, maar ook de productielogica, representatie en welkomstcultuur in het theater in vraag willen stellen.

“Par Hasard nodigde een groep medemakers uit om op een horizontale manier een ruimte voor melancholie te creëren. Dat resulteert in een zachte, grijze zone – tussen voorstel en voorstelling, tussen zorgzaam getuigenistheater en sacrale plek.” – Etcetera 

Over Par Hasard

Par Hasard werd opgericht in 2020 door Mira Bryssinck, Fred Libert en Laura Vroom. Het is een hybride collectief dat work-in-progress cureert, workshops organiseert en eigen (theater)projecten maakt. Ze vertrekken hierbij steeds vanuit experiment, toegankelijkheid en verbinding. Par Hasard zoekt en wroet, denkt mee, maakt, toont, deelt en is op die manier een actieve speler in het Vlaamse Kunstenlandschap.

Credits

concept: Mira Bryssinck 
creatie en performance: Dounia Mahammed, Zindzi Tillot Owusu, Milan Vandierendonck, Mira Bryssinck en Laryssa Kim 
livemuziek: Laryssa Kim 
dramaturgie: Fred Libert 
eindregie: Sara Lâm 
tolk Vlaamse gebarentaal: Kristien Desmettre 
coproductie: De Singel, kunstencentrum BUDA en kunstencentrum viernulvier
licht: Ellie Bryce 
geluid: Fenna Maas
scenografie: Ruimtevaarders
kostuums: Elise Goedgezelschap
productieleiding: Flo Delameilleure 
zakelijk: Stef Ampe
met dank aan: Moya Michael en Staging Access 
met de steun van de Vlaamse Overheid, Moussem, De Stad Gent, Gouvernement, Kopergietery, NTGent en Workspacebrussels