Cultuurcentrum Brugge
Paul Willaert

Literaire marathon: van tien tot tien

Maria Feenstra, Peter Verhelst, Hind Eljadid, Sander Deckx, Nela Deleu, Nina Everaert, Karim Shatla, Willem Blontrock, …
zo 26 mei 24 10:00 - 22:00
zo 26 mei '24
10:00 - 22:00
  • zo 26 mei '24
    10:00 - 22:00
    gratis tenzij anders aangegeven
    Spiegeltent Magic Mirrors - Kruisvest

Stadsschrijvers Marieke De Maré en Lara Taveirne strijken neer in de spiegeltent. Van tien tot tien cureren ze een literaire marathon. 

In de voormiddag is iedereen welkom voor een schrijfatelier. Daarna wordt het podium overgenomen door tal van woordkunstenaars: performers, spoken wordartists, nieuwe en gevestigde schrijvers.

Op het voorplein van de spiegeltent zijn er prikkelende, literaire activiteiten te beleven.


> in samenwerking met Bibliotheek Brugge en Avansa Brugge


Programma:

10.00-14.00 uur: schrijfatelier begeleid door Marieke De Maré en Lara Taveirne, met aansluitend een picknick bij de molens - reserveer hier

10.00 uur: Dit is anders - Maria Feenstra - meer info & tickets

13.00-18.00 uur: omkaderende activiteiten - meer info
14.00–16.00 uur: Guido Gezelle Gelezen - meer info & tickets

16.15-17.00 uur: Nina Everaert, Karim Shatla en Willem Blontrock

17.30-18.15 uur: Zonderzeeër - Sander Deckx

19.00-19.45 uur: Vlamingo - Nela Deleu - meer info & tickets

20.00-21.00 uur: Peter Verhelst en Hind Eljadid lezen voor in het donker

21.00-22.00 uur: literaire DJ – Frederik Lucien De Laere 

Karim Shatla, Nina Everaert en Willem Blontrock

Karim Shatla, Nina Everaert en Willem Blontrock hebben elk afzonderlijk al heel wat kilometers op de teller staan. Samen vormen ze drie vierde van de fundering van WeerWoord Brugge. Karim vind je voornamelijk terug op verschillende podia als comedian, waar hij met een ongeëvenaard enthousiasme het publiek onder de arm neemt. Willem ken je misschien eerder als ‘Doc Senz’, rapper bij de alom bekende Brugse hiphopformatie Nuff Said. Nina Everaert, voormalig stadsdichteres van Damme, lapt als spoken word artiest alle regels van de kunst aan de spreekwoordelijke laars. Hiermee behaalde ze in 2022 de tweede plaats op het BK poetry slam in Brussel. Samen brengen ze een mix  van gesproken woord in al haar vormen. Herkenbaar, neus op de feiten, kwetsbaar, humoristisch, hard en eerlijk.


Sander Deckx – Zonderzeeër

‘Kijk maar hoor, het mag. Het is echt geen probleem.

Wat ziet ge als ge naar mij kijkt? Een jongen? Een man?’


In "ZONDERZEEËR", een performance gecreëerd en vertolkt door Sander Deckx, onderzoekt deze jonge maker of het mogelijk is om op te gaan in de massa wanneer je niet op de massa lijkt, wat de betekenis van autonomie is en hoe de blik van anderen invloed kan hebben op jou.

Begeleiding: Mitch Van Landeghem & Janneke Remmers  

 

Hind Eljadid

Hind Eljadid is een Antwerpse woordkunstenaar en schrijver. Voor haar performatieve woordkunst won ze verschillende awards waaronder de VanDale spoken award in 2017, de BILL-award in 2018, de emancipatieprijs van VOEM in 2019, de El Hizrja literatuurprijs in 2020, ... Met haar kritische gedachtegang verovert ze woord per woord de literaire wereld.


Peter Verhelst

Peter Verhelst is een gelauwerd dichter, romanschrijver, regisseur. Hij schreef o.a. de romans Tongkat, Voor het Vergeten, de dichtbundels Nieuwe Sterrenbeelden, Wij Totale Vlam, Zon en Zabriskie. Voor zijn oeuvre kreeg hij o.a. de Constantijn Huygensprijs en de eerste Sybren Poletprijs.

Frederik Lucien De Laere

Frederik Lucien De Laere (Brugge, °1971) publiceerde onlangs zijn zesde dichtbundel ‘Andere richtingen’. Eerder verschenen gedichten in verschillende literaire tijdschriften en enkele bloemlezingen. Hij was stadsdichter van Damme in 2007 en 2008.

De Laere was eerder te gast op diverse poëziepodia en treedt regelmatig op in Don Vitalski’s Legendarische Dinsdagclub. Hij is ook actief als performer en werkt voor zijn theatrale performances samen met actrice Els Deceukelier. Voor Mirage maakt hij zijn debuut als literaire DJ.