Cultuurcentrum Brugge
Phile Deprez

Bambiraptor

KOPERGIETERY, KGbe
do 8 feb 24 en vr 9 feb 24
do 8 feb '24
en
vr 9 feb '24
  • do 8 feb '24
    14:00 - 15:00
    Daverlo - Dries 2
  • vr 9 feb '24
    13:30 - 14:30
    Daverlo - Dries 2

Heeft hier ooit, héél lang geleden,
een dinosaurus rondgelopen?
Waren dino’s eigenlijk gigantische kippen?
Hoe smaakt een prehistorische omelet?
Zijn alle dino’s uitgestorven?
Waar zijn al die dode dino’s gebleven?
Verpulverd tot zand?
Zitten er dinodeeltjes in de zandbak op school?
Tussen mijn tenen?
Tussen mijn tanden?
Zitten er dinodeeltjes in mij?
En ben ik dan ook een dino?

Jonas en Mats sluipen een dolgedraaid kinderhoofd binnen. Ze gaan op zoek naar de alledaagse verwondering die de kleinste kinderen en de grootste filosofen met elkaar delen. Gaandeweg raken ze verstrikt in harige hersenspinsels, veelhoekige denkkaders en onvoorziene gedachtenkronkels.

Bambiraptor is een geestige viering van het kinderhoofd dat niet kan stoppen met doordraaien.

Een uitzonderlijk creatieve en beeldrijke jeugdvoorstelling die geselecteerd werd voor Het Theaterfestival 2022 en is een must voor de kleine en grote theaterliefhebber.

 

Klik hier voor prikkelend spel- en achtergrondmateriaal bij de voorstelling.

 

Theaterfestival 2022 - uit het juryverslag
'Bambiraptor' gaf het jeugdcircuit afgelopen seizoen een bijzondere glans, dankzij een sublieme tekst en een intelligente mis-en-scène, die een eindeloze reeks aan krachtige beelden opwekt. Tegelijk doen Jonas Baeke en Mats Vandroogenbroeck ook zoveel meer dan wat turnen met taal. Hun speelse maar zorgvuldig gemaakte woordkeuzes overstijgen uiteindelijk allerlei identitaire hokjes en laten je als toeschouwer toe om in je eigen (beeld)taal je identiteit te onderzoeken. Ze leveren het levende bewijs dat jeugdtheater net méér creatieve intelligentie vereist om echt te kunnen spreken tot jong en oud.

Over de makers
Mats Vandroogenbroeck studeerde in 2019 af aan de opleiding drama aan KASK School of Arts Gent. Voor ‘Through the Looking-Glass (and what we found there)’ ontving hij samen met Timo Sterckx en Nona Demey Gallagher de Sabam Jongtheaterschrijfprijs TAZ 2019. Samen vormt het drietal sinds 2019 het theatercollectief Krapp vzw, waarmee ze recent de “hallucinante horrortrip”, aldus de Theaterkrant, ‘Weird Tales’ creëerden. Verder is Mats verbonden aan het Gentse kunstenaarscollectief Zuidpark. Voor KOPERGIETERY speelt hij mee in ‘Fun Loving Humans’ en ‘Shakira & Chikara’.

Jonas Baeke studeert in 2022 af als acteur/theatermaker aan KASK School of Arts Gent. Zijn afstudeervoorstelling ‘Pinokkio’, gecreëerd met Jef Hellemans, zal zomer 2022 te zien zijn op o.a. TAZ en Shortwood. Jonas nam jarenlang deel aan de Theaterateliers van KOPERGIETERY en was te zien in de voorstelling ‘Fun Loving Humans’. In 2021 creëerde hij met Martha Balthazar ‘Onze mensen’ bij Victoria Deluxe en 'H@CK the conference' i.s.m. Larf!, DE Studio en fABULEUS. Voor de voorstelling ‘Familie Grrr’ (hetpaleis) was hij regieassistent. Daarnaast speelt hij met Jef Hellemans ‘Our Kids’ (De Maan). Samen met Mats Vandroogenbroeck en andere jonge artiesten richtte hij het Gentse kunstenaarscollectief Zuidpark op.

Dounia Mahammed won met haar eerste solo ‘Salut Copain’ in 2015 de Sabam Jongtheaterschrijfprijs TAZ. In 2017 overtuigde ze pers en publiek met opnieuw een solo:  ‘w a t e r w a s w a s s e r’, waarbij Alan Van Rompuy op piano improviseerde. Momenteel spelen ze hun nieuwe project ‘GNAB◊RRETN¡’ . Net als Mats en Jonas is ze betrokken bij Zuidpark. Ze schreef het libretto voor ‘Ophelia’, een productie van Inne Goris (i.s.m. LOD, Opera Ballet Vlaanderen & hetpaleis) en creëerde recent ‘Panic & other attacks’ (wp Zimmer). Ze stond als speler in ‘Giants’ van Laurens Aneca, Lucas van der Vegt en Jesse Vandamme, in ‘Wishfull Thinking’ van Simon D’Huyvetter en in ‘Operette’ van Tibaldus.
Emiel Astrid Rambeaux Vandekerckhove studeerde recent af als beeldend kunstenaar aan LUCA School of Arts. Hij leerde Jonas kennen in de theaterateliers van KOPERGIETERY. Van jongs af aan tekent hij veel. Deze tekeningen zet hij nu ook om in schilderijen, tatoeages, muurschilderingen en animatiefilm. Daarnaast is hij mede-oprichter van het Astrid collectief, waarmee hij reeds vier jaar lang exposities en performances organiseert.

Credits

Spel en creatie: Jonas Baeke en Mats Vandroogenbroeck
Coach en stem: Dounia Mahammed
Art director: Emiel Astrid Vandekerckhove
Muziek: Elisabeth Klinck
Forestier: Sybren Janssens
Licht: Jeroen Doise
Klank: Diederik De Cock
Decorbouw en techniek: Jonas de Wulf, Sebastien Van Huffel, Gielke Smet, Koen Demeyere, Bart Vanbellegem en Filip Timmerman
Productiemanager: Polien Demeulemeester
Een productie van KOPERGIETERY & KGbe
Met de steun van: de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid