Cultuurcentrum Brugge
Olympe Tits

Wildernis

Laika
do 11 jan 24 - vr 12 jan 24
do 11 jan '24
-
vr 12 jan '24
Wildernis is een voorstelling over een excentriek, verontrustend ouderpaar dat hun kinderen meesleurt naar de rand van de maatschappij.

Een aan alcohol en avontuur verslaafde vader, rusteloos en wild, die lak heeft aan alle vormen van conformisme. Een excentrieke, wispelturige moeder met zwakke zenuwen en vage artistieke ambities. En een paar kinderen die door hun ouders’ levensstijl zijn veroordeeld tot een nomadisch en chaotisch bestaan. Dit zijn de basisingrediënten van Wildernis, een verhaal over opgroeien in extreme armoede. Deprimerend? Toch niet. Tegenover alle huizen waarvan het dak zo lek is als een zeef, tegenover de dagen waarop de honger knaagt en de koude je bloed doet stollen, tegenover het voortdurend van hot naar her verhuizen tot aan het eind van de wereld, staat de hechtheid van een familie. En de veerkracht van een kind.

Op vraag van Laika schreef Freek Mariën een wervelende tekst die als muziek in de oren klinkt, met in de cast door de wol geverfde klassespelers in gezelschap van jong talent.

Credits

Tekst: Freek Mariën 
Regie: Jo Roets 
Spel: Violet Braeckman, Frank Dierens, Ineke Nijssen en  Flor Van Severen 
Muziek: Nine And 1/2 – David Bovée en Anton Van Haver 
Scenografie en licht: Stef Stessel 
Kostuums: Louis Verlinde 
Dramaturgie: Mieke Versyp 
Techniek: Tuur Decoene, Dag Jennes en Rik Van Gysegem 
Productie: Robin Angst en Pieter Smet