Cultuurcentrum Brugge
Cici Olsson

Alma

Fabrice Murgia & Peggy Lee Cooper / Cie Artara
di 5 mrt 24 20:00 - 22:10
di 5 mrt '24
20:00 - 22:10
  • di 5 mrt '24
    20:00 - 22:10
    Pauze 20:50
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29

Faust, in een tijdperk van ongegeneerd hyper-narcisme.

In aanloop naar de finale van een talentenshow, doet Alma een beroep op de duivel om de eindzege te halen. Het pact dat ze tekent, doet haar zweven. In een mum van tijd heeft ze haar eigen realityshow en geniet ze een enorm aanzien. Alma is bereid alles te geven om haar status in stand te houden, maar de prijs voor haar succes is wel erg hoog.

In Alma vertalen regisseur Fabrice Murgia en dragqueen Peggy Lee Cooper de Faust-legende van von Goethe naar de wereld van reality-tv. Alma is een zwoele, extravagante en muzikale voorstelling, die de kwetsbaarheid van ons onuitputtelijke streven naar succes bevraagt.

> Engels en Frans gesproken, Nederlandse boventiteling voorzien

Over Fabrice Murgia 
Fabrice Murgia is een Waals theatermaker en regisseur. Karakteristiek voor zijn werk is een multimediale/multidisciplinaire aanpak in combinatie met een cinematografische beeldtaal. In 2005 richtte hij Cie Artara op, waar acteurs, muzikanten, beeldend kunstenaars en cineasten elkaar ontmoeten en samen nieuw, grootschalig en toonaangevend werk creëren. Na het succes van Sylvia (2018) en The Last Night of the World (2021), nemen Fabrice en zijn team ditmaal de Faust-legende onder handen voor Alma.

Credits

Concept en tekst: Fabrice Murgia en Peggy Lee Cooper
Met: Peggy Lee Cooper, Vanessa Van Durme, Aleksei Von Wosylius en Sarah-Louise Young
Compositie: Matthieu Vandenabeele, David Maes en Tricity Vogue
Livemuziek: Matthieu Vandenabeele / Emmanuel Delcourt (piano), Sasha Toorop / Matthieu Vandenabeele (drum) en Greg Houben (trompet)
Licht, video en scenografie: Giacinto Caponio
Coproductie: Théâtre National Wallonie-Bruxelles, la Cie Artara, Théâtre La Louvière C'est Central, Théâtre Les Salins – Scène Nationale de Martigues en La Joliette Marseille
Toneelmeester: Marc Defrise
Productieassistent: Jenifer Rodriguez
Kostuum: Peggy Lee Cooper, Catherine D'Lish, Atelier TN, Eugénie Poste, Anicia Ecchevarria en Henriette Reusser
Geluid: Matthew Higuet en Hubert Monroy
Licht: Emilie Schoumaker en Emily Brassier 
Met de steun van: La Chaufferie