Cultuurcentrum Brugge
Thierry Van Vreckem

Guido Belcanto & Roland

Les stratiers de la chanson
do 29 feb 24 20:00 - 21:30
do 29 feb '24
20:00 - 21:30
  • do 29 feb '24
    20:00 - 21:30
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29

Ze komen beiden van de straat, stratiers

Als muzikanten medailles opgespeld zouden krijgen, zouden deze twee heren bezwijken onder het gewicht. Roland, de mythische bluesgitarist, en Belcanto, de ongekroonde koning van de Vlaamse smartlap, komen beiden komen ze van de straat, stratiers. Bij het prille begin kenden ze enkel hun instrument en de hoed die sporadisch overliep van Belgische franken. Vandaag staan ze op onze planken.

Geniet van deze gouden combinatie, het sublieme gitaarspel van Roland samen met de doorleefde stem van Guido. Het repertoire gaat van cowboyliedjes, over Vlaamse smartlappen, tot nummers in het Engels, Frans en zelfs Spaans.

De liederenschat en kennis van het oude repertoire die de 2 stratiers bezitten is vrijwel onmetelijk. Dat de muziekgenres waarin beiden actief zijn op het eerste zicht weinig gemeenschappelijk hebben, is bedrieglijk. Guido is een absolute kenner en liefhebber van folk- en bluesmuziek en Roland is zeer goed op de hoogte van het genre dat men smartlap noemt en kijkt daar absoluut niet op neer. De band die de 2 oudstrijders zal ondersteunen is ook niet van de minste: Ad Cominotto (vooral bekend van zijn samenwerkingen met Arno) op accordeon en piano, Jasper Hautekiet (Rythm Junks, Bony King, Douglas Firs enz) op contrabas en Jeroen Stevens (Tom Pintens, Ultima Vez, DAAU, Lais enz.) op drums Een niet te missen muzikale hoogmis.

Credits

Met: Guido Belcanto (zang), Roland Van Campenhout (zang en gitaar), Ad Cominotto (accordeon en piano), Jasper Hautekiet (contrabas) en Jeroen Stevens (drum)