Cultuurcentrum Brugge
Jonas Vermeulen

FOON

dOFt
wo 22 nov 23 15:00 - 16:00
wo 22 nov '23
15:00 - 16:00
  • wo 22 nov '23
    15:00 - 16:00
    MaZ - Magdalenastraat 27

Drie telefonistes op rolschaatsen aan het schakelbord

In FOON volgen we drie telefonistes op rolschaatsen aan het schakelbord: kanaal in en uit, meer, sneller, zonder stop, nooit genoeg. Ze leven in een jachtige wereld. Hoe meer ze anderen verbinden, hoe meer ze zichzelf verliezen. De (menselijke) machines raken oververhit en alles valt stil.

Voor het eerst worden ze gedwongen om zelf connectie te maken met elkaar. De vrees voor stilte maakt plaats voor de kracht van verbinding.

FOON, de opvolger van de hit Dummies, is een dynamische, verrassende en speelse danstheatervoorstelling waar tekst, beweging, muziek, acrobatie en installatiewerk samenvloeien.

“Kan ik u verbinden?”
Meer dan 50 jaar geleden verbonden telefonistes op rolschaatsen aan kruissnelheid bellers met elkaar. Via een ingewikkeld systeem van kabels kwamen krakende gesprekken tot stand. Volgens de strenge telefoonetiquette mochten de schakeldames zelf niet lachen noch praten met elkaar. Het was zelfs verboden om te fluisteren en ze mochten al zeker niet meeluisteren met de telefoongesprekken. Terwijl ze de wereld met elkaar in contact brachten, was onderlinge communicatie ten strengste verboden. Deze spannende frictie vormt het uitgangspunt voor de nieuwe dOFt-voorstelling FOON.

FOON is een voorstelling over de (r)evolutie van ik-zij naar wij. Durven we nog plaats te maken voor elkaar in een leven vol chaos?

Over het gezelschap
Collectief dOFt is een jong en dynamisch Leuvens danstheatergezelschap. Ze creëren verrassende en uitdagende voorstellingen met eigen spellingsregels voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Credits

Dans en spel: Jotka Bauwens, Michèle Even en Sarah Vingerhoets
Choreografie: Piet Van Dycke
Tekst en regie: Jonas Vermeulen
Scenografie: Erki De Vries
Kostuum: Elise Goedgezelschap
Muziekontwerp: Koen Brouwers en Jonas Vermeulen
Dramaturgie: Marie Peeters
Lichtontwerp: Raf Wouters
Artistieke productieleiding: Sam Cunningham
Coördinatie techniek: Daan tytgat
Coproductie: HET LAB Hasselt, C-TAKT, 30CC en Perpodium
Scenografische ondersteuning: Arjan Kruidhof, Arjen Schoneveld & Sibran Sampers
Techniek: Casper Van Overschee, Maarten Brants en Anton Spiessens 
Met steun van: Sabam For Culture, de Vlaamse Overheid
Met dank aan: de Warande, C-mine, De Ruimte, Destelheide