Cultuurcentrum Brugge
Marit Stocker

PARADE

HETGEVOLG
di 24 okt 23 20:00 - 21:30
di 24 okt '23
20:00 - 21:30
  • di 24 okt '23
    20:00 - 21:30
    Daverlo - Dries 2

Een podium vol geschenken die de wereld 1 millimeter mooier maken.

In deze rare, hebzuchtige, kwade tijden passeert een stoet van kwetsbare mensen. Eén voor één bieden ze de wereld een geschenk aan. Iets waarvan ze geloven dat de wereld er beter van wordt. Waardoor die wereld misschien één millimeter verschuift en één millimeter mooier wordt.

Gelauwerd auteur Peter Verhelst schrijft samen met de Hartenspelers van HETGEVOLG een nieuwe theatertekst voor een indrukwekkende parade van geschenkenbrengers, als een hoopvol en troostrijk manifest voor de wereld waar we allemaal deel van uitmaken.

Lees hier het interview met Stefaan Degand over werken met de Hartenspelers van HETGEVOLG. 

Over HETGEVOLG
HETGEVOLG werd opgericht in 1984 als kinder- en jeugdtheater en evolueerde dertig jaar later – onder de nieuwe leiding van Stefan Perceval – naar een theaterwerkplaats met eigenzinnige producties voor jongeren en volwassenen, maar vooral naar een open huis waar de kracht van kunst wordt ingezet bij mensen die niet tot het evidente theaterpubliek behoren. HETGEVOLG heeft een groot hart voor mensen die buiten het reguliere maatschappelijke circuit vallen: anderstalige nieuwkomers, vluchtelingen, mensen in armoede... Deze Hartenspelers vormen de humus van elke nieuwe productie, daarin ondersteund door professionele makers, regisseurs, acteurs etc.

Credits

Tekst: Peter Verhelst en de Hartenspelers van HETGEVOLG
Spel: Stefaan Degand en de Hartenspelers van HETGEVOLG
Regie: Stefan Perceval
Coproductie: Het Laatste Bedrijf
Met de steun van: de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid en Gallop Tax Shelter