Cultuurcentrum Brugge
Pieter Dumoulin

Fairy Tales

tibaldus
di 11 feb 25 20:00 - 22:00
di 11 feb '25
20:00 - 22:00
  • di 11 feb '25
    20:00 - 22:00
    Daverlo - Dries 2

“Is het theater geen poëtische droom, en is het podium iets anders dan een mond die spreekt in zijn slaap?”

Sneeuwwitje keert na de moordpoging van de koningin terug naar het paleis om te onderhandelen over de afloop van haar sprookje. Assepoester twijfelt aan haar prins en geniet ervan om gehaat te worden door haar stiefzussen. Doornroosje is niet blij wanneer ze ongevraagd uit haar slaap gewekt wordt en haar taken opnieuw moet opnemen.

De Zwitserse auteur Robert Walser (1878–1956) bewerkte drie sprookjes van de gebroeders Grimm tot dromerige vertellingen over personages die niet langer binnen de vooropgestelde verhaallijnen willen blijven. Met poëtische ernst en speelse scherts brengt tibaldus ze naar het theater.

> gratis inleiding door Jens Dewulf van De Zendelingen om 19.15 uur in het cultuurcafé van Daverlo

Over tibaldus
tibaldus werd opgericht in 2009 door Simon De Winne, Hans Mortelmans en Timeau De Keyser tijdens hun opleiding aan het KASK (Gent). Na een reeks eerder abstracte voorstellingen manifesteerde zich een hernieuwde interesse voor het ‘toneelspel’ en kwam de acteur opnieuw centraal te staan. tibaldus maakt speels, frivool en spitsvondig theater, veelal gebaseerd op bestaande teksten. Na bewerkingen van het werk van de Poolse auteur Witold Gombrowicz en de Nigeriaanse Nobelprijswinnaar Wole Soyinka, is het nu de beurt aan Robert Walser met Fairy Tales.

Credits

van en met: Sara De Bosschere, Louise Bergez, Fiene Zasada, Benjamin Cools, Simon De Winne, Hans Mortelmans en Timeau De Keyser
eindregie: Timeau De Keyser
tekst: Robert Walser
vertaling: Ard Posthuma
decor: Helen Van de Vloet
licht en techniek:
Wim Bernaers
met steun van:
Campo, A Two Dogs Company, uitgeverij Koppernik en de Vlaamse overheid