Cultuurcentrum Brugge

Johan Heldenbergh, Roland Van Campenhout, Sara De Smedt, Nils De Caster & Bart Vervaeck

Cabana Belgicana - Three Chords & the Truth
wo 18 okt 23 20:00 - 21:30
wo 18 okt '23
20:00 - 21:30
  • wo 18 okt '23
    20:00 - 21:30
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29

Samen zijn ze hopeloos verliefd op de liefde.

Voor Cabana Belgicana blinkt Johan Heldenbergh zijn cowboylaarzen op. Samen met enkele kompanen draaft hij over de muzikale prairie van country, bluegrass en Americana. Die vrienden zijn bluesmonument Roland en het duo Nils De Caster en Sara De Smedt, de Robert Plant en Alison Krauss van Vlaanderen. Samen zijn ze hopeloos verliefd op de liefde.

Zoals Heldenbergh en De Caster al bewezen in The Broken Circle Breakdown, kan maar één taal het pijnlijke, en plezierige van begeerte vatten. De taal gesproken in akkoorden en snaren, de muziek die uitblinkt in directe, virtuoze en allesomvattende eenvoud. Americana is meer dan muziek, het is een attitude, die jullie zichzelf ook mogen aanmeten op deze avond.

Heldenbergh breit de sporen een nieuw hoofdstuk aan zijn verhaal over zijn favoriete muziekstijlen, met als resultaat: een intense symbiose van tekst en muziek. Word deelgenoot van de vriendschap en camaraderie op het podium en waan u in de Appalachen. Bij zonsondergang. Terwijl u zich eigenlijk in onze knus roodfluwt.

Credits

Met: Johan Heldenbergh, Roland Van Campenhout, Nils De Caster (multi-instrumentalist en zang), Sara De Smedt en Bart Vervaeck (multi-instrumentalist)