Cultuurcentrum Brugge

Remembered for a While - The Days of Nick Drake

Naima Joris, Gianni Marzo, Nicolas Rombouts, Jan Swerts, Renée Sys
za 2 mrt 24 20:00 - 21:30
za 2 mrt '24
20:00 - 21:30
  • za 2 mrt '24
    20:00 - 21:30
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29

Een oeuvre dat tot op vandaag inspireert

Nick Drake bouwde tijdens zijn korte leven een briljant repertoire uit, dat impact had op tal van grootheden als Norah Jones en Elton John. Wat betreft de smaak van het succes, bleef hij zelf op zijn honger zitten. Parels als Northern Sky en Pink Moon groeiden pas later uit tot tijdloze culthits.

Voor Naima Joris, Gianni Marzo, Nicolas Rombouts, Jan Swerts en Renée Sys is hij vooral componist en uitvoerder van een oeuvre dat hen tot op vandaag inspireert. Vanavond delen ze die muzikale liefde graag met jullie.

> in samenwerking met Cactus Muziekcentrum

Weinig woorden zo profetisch als die uit het nummer Fruit Tree: “Forgotten while you’re here, Remembered for a while”. Nick Drake schreef deze frase niet lang voor zijn jonge overlijden in 1974, nu bijna 50 jaar geleden. Op een zucht gestrand van de 27 Club was deze muzikant bij leven even onbekend als briljant en zijn eerste decennia in het hiernamaals voorspelden een bijna volledige vergetelheid. Bij het ontluiken van de 21ste eeuw ontstond er echter een herinneringsgolf die Nick Drake tot een icoon verhief.

De betreurde jongeman (die nu 75 jaar oud zou zijn) kan anno 2023 o.a. Elton John, Bon Iver, Beck en Jose Gonzalez tot zijn immer groeiende schare fans rekenen en drukte postuum zijn stempel op muziek van REM, Norah Jones en Elliot Smith.

Om hommage te brengen aan de enigmatische Engelse bard én om de man achter de mythe te tonen, brengen de vijf muzikanten een voorstelling met zowel verhalen uit Drakes korte leven als interpretaties van zijn greatest hits die nooit hits geweest zijn, maar wel uitgroeiden tot gesmaakte vruchten van een te jong gekapte boom.