Cultuurcentrum Brugge
Bart Grietens

Feed me please (love, hate & everything in between)

BRONKS & Theater Antigone
za 7 okt 23 20:00 - 21:15
za 7 okt '23
20:00 - 21:15
  • za 7 okt '23
    20:00 - 21:15
    Daverlo - Dries 2

Een strijd met hun wall en voor hun followers

De drie actrices op scène zijn elk influencer: de eerste zet zich in voor minderheden, de tweede pronkt met luxe-items, de derde is een eenzame vlogger die ook gamet. Elk van hen voert een strijd met hun wall en voor hun followers.

Feed me please is een zoektocht naar eigenwaarde in de 21ste eeuw en naar de impact van continue aanwezigheid op sociale media op ons zelfbeeld. Het stuk houdt een spiegel voor van het belang, het plezier en de uitdagingen van sociale media.

Verwacht je aan een voorstelling vol vaart, energie, humor en fris spel.

Zie mij.
Zie mij graag.
Haat mij.
Volg mij.
En voed mij.
Met volle en gebroken hartjes.
Met kusjes, omgekeerde duimpjes en LOLROFL. (Laughing out loud, Rolling on the floor)
Ik vreet ze allemaal op en kak ze weer uit
in mijn spaarpot voor innerlijk geluk en verbondenheid.
En ook een beetje op mijn bankrekening.
Daarmee koop ik dan nieuwe looks,
en een perfecte leven,
en shiny filters.
Zodat je mij nog liever ziet. Of haat.
Abonneer je op mijn leven
en ik deel erop los
tot ik erbij neerval
met een sad muziekje op de achtergrond
en een blurry effect op de lens.

Wat als de online versie van jezelf zo diepvervlochten is in een web van leugenachtige filters en opgesmukte captions dat teruggaan naar de naakte waarheid geen optie meer is? Kan de drang naar verbondenheid en “succes” in een virtuele wereld absurde en gevaarlijke proporties aannemen? Influencers, followers en haters: wie pusht er eigenlijk wie? Zijn de bedrijven die dit mee in de hand werken niet medeplichtig? En is er nog plaats voor onzekerheid, twijfel en imperfectie in een koninkrijk waar de volmaaktheid heerst en waar “trollen” en “haters” vrij spel hebben?

Over de regisseur en actrices 

Haider Al Timimi (1979) is theatermaker, performer en artistiek directeur van Theater Antigone in Kortrijk. Hij werd geboren in Bagdad en groeide op in Gent, waar hij via hiphop en breaking de weg vond naar de podiumkunsten. Als danser en choreograaf werkte hij samen met o.a. Ballet Vlaanderen en Rosas; als acteur en performer met o.a. Union Suspecte, KVS, tg STAN, Walpurgis en BRONKS. Sinds 2012 maakt hij samen met Brigitte Mys en Bart Capelle artistiek werk onder naam van zijn eigen gezelschap Kloppend Hert (Ich bin wie du, Utopera, Studio Sheherazade, Zero For Conduct, e.a.). Hij is medeoprichter van TransfoCollect (Brussel), Jong Gewei (Gent) en Magma (Kortrijk): artistieke ontwikkelingsplatformen die jonge mensen empoweren om via andere dan de geijkte paden hun weg te vinden tot de professionele podiumkunsten. Haider Al Timimi ziet theater als een platform of ruimte waar alle culturele bouwstenen en invloeden kunnen worden verenigd. De kunstvormen die hieruit voortvloeien putten uit vele tradities. Tradities die zelf al gereisd hebben, die niet meer liggen op een vaste plek van herkomst, maar wel de sporen dragen van de reis.

Aminata Demba (1987) is een Belgisch-Malinese actrice en presentatrice Ze was de voorbije jaren te zien in de theatervoorstellingen Dis-moi wie ik ben (GEN2020, KVS), De moed om te doden (Toneelhuis), Futur Simple (De Maan), Konijn met pruimen (Laika), Black: The Sorrows of Belgium (NTGent), Race (ARSENAAL), IEMAND MOET HET DOEN (LAZARUS) en Familie Grrr (hetpaleis & De Nwe Tijd). Daarnaast speelde ze gastrollen in tv-series, waaronder Bergica, De Twaalf, Gent West, Zie mij Graag en De Zonen van Van As, alsook in films als Lobi Kuna (Matthias De Groof), Totenfieber (Titus Selge) en Red Sandra (Jan Verheyen). Haar voorstelling De binnenkamer van Binta (i.s.m Laika) naar een tekst van Hanneke Paauwe, werd geselecteerd voor Het Theaterfestival 2021. Momenteel tourt ze met BAZAR, eveneens bij Laika. Naast haar acteursbestaan is Aminata Demba ook oprichtster van RepresentBelgium, een initiatief om onze beeldcultuur inclusiever te maken en om ondervertegenwoordigde groepen meer en beter te representeren. Vanaf 2023 maakt ze deel uit van het artistiek team van theatergezelschap Laika.

Laurence Roothooft (1987) studeerde een jaar dans in Codarts Rotterdam en studeerde in 2011 aan de Toneelacademie in Maastricht. Ze speelde de hoofdrol in de Nederlandse langspeelfilm Silent City en speelde mee in talrijke theaterproducties van SKaGeN, hetpaleis, fABULEUS, Compagnie Cecilia, ARSENAAL/LAZARUS, BRONKS, Toneelhuis, House Crying Yellow Tears en KOPERGIETERY. Laurence speelt in de BRONKS-productie The happy few (2021) die reeds tourde in theaters en op festivals in België, Nederland, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk en haar een nominatie opleverde van de Acteursgilde in de categorie “Meest Gewaardeerde Acteerprestatie”. Op televisie was Laurence te zien in o.a. Marsman, Gent West, Black Out en Glad IJs. In de 2020 richtte ze met Tom Pintens de Engelstalige band ELDERS op waarin ze zingt.

Lien Thys (1993) studeerde in 2018 af als master aan de spelopleiding van het RITCS in Brussel. Sindsdien speelde ze bij gezelschappen en huizen als ARSENAAL/LAZARUS, Abattoir Fermé, hetpaleis, Het Nationale Theater, Arne Sierens, De Mannschaft en Theater Stap. In seizoen 2018-2019 was ze deel van de lichting Montignards, het ontwikkelingstraject voor jonge makers verbonden aan Monty. In 2019 creëerde ze samen met Tim Bogaerts de voorstelling Na de repetitie, naar de gelijknamige film van Ingmar Bergman. Deze speelse, sensuele en actuele herwerking naar de gelijknamige film van Ingmar Bergman werd geselecteerd voor #nieuwjong op het TheaterFestival 2021.Momenteel is Lien ook nog te zien zijn in Apenverdriet (Arne Sierens), RITEN (Lien Thys en Tim Bogaerts) en de vrt fictiereeks 1985 van Wouter Bouvijn.

Credits

Van en met: Aminata Demba, Lien Thys en Laurence Roothooft
Regie: Haider Al Timimi
Regie assistent: Axelle Verkempinck
Dramaturgie: Bart Capelle
Scenografie: Stef Stessel
Lichtontwerp: Stef Stessel en Thomas Clause
Kostuum: Valerie Le Roy
Video-ontwerp: Freek Willems
Video-animatie: Freek Willems en Jack Stessel
Muziek: Haider Al Timimi
Geluidsontwerp: Tom Gaublomme en Niels Vanherpe
Productie: BRONKS en Theater Antigone
Coproductie: Perpodium
Met de steun van: de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid via Cronos Invest