Cultuurcentrum Brugge

Orquesta Típica Ciudad Baigón

do 5 okt 23 20:00 - 21:50
do 5 okt '23
20:00 - 21:50
  • do 5 okt '23
    20:00 - 21:50
    Pauze 20:45
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29

Actuele verhalen achter een metropool, weg van de nostalgie

Ciudad Baigón is een verzonnen stad, een duistere wereld die Buenos Aires weerspiegelt. Het Orquesta Típica brengt deze donkere metropool tot leven in boeiende en bloedmooie concerten. Onder leiding van Hernan Cabrera verlieten de orkestleden de straat, bouwden ze hun eigen culturele ruimte Galpon B. en trokken ze naar Abbey Road en concertzalen overal ter wereld.

De piano, bandoneons en strijkers vormen zowel complexe oude orkestraties als composities met een hoog rockgehalte. Telkens vertellen ze actuele verhalen over hun metropool, weg van de nostalgie. Tango en Milonga dat revolteert, schuurt en betovert.

> in samenwerking met Toernee Mondial

De Orquesta Típica Ciudad Baigón, vertegenwoordiger van de tango van de 21e eeuw, is een groep geworteld in de stad Buenos Aires, een stad die de afgelopen decennia vele transformaties heeft ondergaan. De muzikanten zijn constant op zoek naar de hartslag van de stad, ze proberen de katalysator te zijn van een bepaald klimaat en creëren de soundtrack van Buenos Aires – of Ciudad Baigón, de donkere weerspiegeling?

Het Orquesta Típica Ciudad Baigón is opgericht als een onafhankelijke coöperatie, produceert zijn eigen albums en organiseert zijn eigen tours. Oorspronkelijk vormden de leden een straatorkest. De band zocht echter een plek om te spelen vanwege intimidatie door de politie. Onder impuls van Hernan Cabrera hebben ze een oud gebouw in puin opgegraven, gerenoveerd en getransformeerd tot een culturele ruimte, de Galpón B. Deze volledig onafhankelijke ruimte doet dienst als tangoschool en concertzaal, maar ook als een plaats van verzet, waarbij muziek centraal staat in het hart van de stad en haar inwoners. De groep speelt ook vaak op straat, in de wijk San Telmo, op steenworp afstand van het theater.