Cultuurcentrum Brugge

Willy Lustenhouwer Hommage

De Mugge van Brugge
zo 19 mei 24 - zo 9 jun 24
zo 19 mei '24
-
zo 9 jun '24
 • zo 19 mei '24
  10:00 - 16:55
  Pauze 15:30
  Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29
 • zo 19 mei '24
  20:00 - 22:25
  Pauze 21:00
  Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29
 • zo 9 jun '24
  14:30 - 16:55
  Pauze 15:30
  Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29

Dit is een voorstelling in zaalhuur, georganiseerd door vzw PiekenWulfhumor.

Zie je van Brugge, zet je vanachter! Je moe van voaren in de reeke ni gon stoan!
Wie kent deze Brugse meezinger nu niet? Dit nummer is maar één van de vele van de hand van onze Brugse cabaretier/conferencier Willy Lustenhouwer.

Maar naast tal van liedjes bezat Willy ook de uitmuntende gave om de mensen aan het lachen te brengen. Dit werd aan de hand van 10 one man shows jaar na jaar bewezen. Typetjes zoals Molvienne, Fikken den droenkoard, Zirromtje, meneere Oedadde en nog zovele anderen verschenen elk jaar op de scene en deden uitvoerig uit de doeken wat ze de voorbije tijd "meegemakt aan". De one man shows waren telkenmale een groot succes en de Bruggeling smulde ervan en keek hier elk jaar naar uit! Uitverkochte stadsschouwburgen en Oberbayernzalen waren het logische gevolg!

In het jaar 1982 werd een jonge snaak geboren die in de platenkast van z'n ouders een ontdekking deed... De ploaten van Lustenowwere, lik dan ze zeien... En terwijl andere kinderen naar tekenfilms keken of speelden, zat hij deze platen grijs te draaien op z'n kamer... Op dat moment wist hij wat hij later wilde worden: komiek!

Hij wilde ook net als z'n grote held Willy de stadsschouwburg vullen en graag met een hommage aan zijn grote held. De eerste maal deed hij het al in 2014 n.a.v. het 20-jarig overlijden van Willy. Dit was een zodanig succes dat er nog meerdere volgden...

Nu zijn we 10 jaar later. Willy is 30 jaar geleden van ons heengegaan en ’t kittelt were. 't Jukt lik dan ze zeggen... En t sto geschreven en gedrukt da je moe scharten woar dat jukt!

De Mugge van Brugge brengt hulde aan Willy Lustenhouwer zoals hij alleen dat kan: geen imitatie, geen kopie, maar een hommage aan zijn grote held! En dit allemaal met muzikale begeleiding ... met e lach en e troan! Ja, je go ziengen ook! Doe mo junder oardoppen in!

Wil je nog eens die sfeer van de one man shows herbeleven? 't Is de moment! Do mo junder schonsten oed an, want t is den oed die 't doet! Zet je mo vanvoaren in de reke vo koarten, want tgo vo de rappe zien! Lot ons tope lachen en schreemen!

Toe tonne!!!