Cultuurcentrum Brugge
Dieex Bitegets

T1E0D4

Club Magie cureert: Dieex Bitegets, Timothy Deconynck en Esther Cornelis
do 23 mei 24 - zo 2 jun 24
do 23 mei '24
-
zo 2 jun '24

Drie hedendaagse kunstenaars spiegelen zich aan de 19e-eeuwse woordkunstenaar Guido Gezelle in de tentoonstelling T1E0D4. Het woord zoekt een weg in het beeldend werk van Dieex Bitegets (1992, Goma), Timothy Deconynck (1990, Oostende) en Esther Cornelis (1992, Brugge).


Cultuurcentrum Brugge werkt dit seizoen samen met Club Magie als huiskunstenaars. Dit stomend multidisciplinaire collectief is gepassioneerd door de samenleving, muziek en kunst.


Beeldhouwer Dieex Bitegets baseert zich op zijn eigen levensverhaal en keert drie generaties terug in de tijd. Via haar schilderijen bezoekt Esther Cornelis de ander in de hoop zichzelf tegen te komen. Timothy Deconynck belichaamt rauwe en authentieke energie met diep gewortelde tradities in het post-Afrofuturisme en objet trouvé.

 

In de tentoonstelling T1E0D4 bereikt de taal, 125 jaar na het laatste woord van Guido Gezelle en zijn experimentele neologismen, het hoogtepunt van een abstractieproces. Verwacht een culturele beleving die u ondersteboven door verschillende verhaallijnen zwiert en u erna met nieuwe indrukken naar huis stuurt, om het daar door te vertellen.

 

Club Magie is één van de huiskunstenaars van het Cultuurcentrum Brugge dit seizoen. Ze zijn een hedendaags collectief dat gefascineerd is door de samenleving en gepassioneerd door muziek. Gestart als radioprogramma in Villa Bota in Brugge, groeiden ze na verloop van tijd organisch uit tot een collectief dat verhalen brengt in diverse vormen.


> elke dag van 16.00 uur tot 20.00 uur // op zondag van 13.00 uur tot 20.00 uur

> in samenwerking met Musea Brugge in het kader van Gezelle Inspireert


Hans Borg