Cultuurcentrum Brugge
Victor Verhelst

Brugge 2030 presents: It's Bigger than Hip Hop

za 1 jun 24
za 1 jun '24
 • za 1 jun '24
  14:00 - 19:00
  namiddagprogramma
  Spiegeltent Magic Mirrors - Kruisvest
 • za 1 jun '24
  20:00 - 23:55
  avondprogramma
  Spiegeltent Magic Mirrors - Kruisvest

Op 1 juni neemt Brugge 2030 een dag Mirage over. Het thema van Brugge 2030, de Brugse kandidatuur om in 2030 Europese Culturele Hoofdstad te worden, is ‘The art of Conversation’.

 

Het is dan ook niet meer dan logisch dat we die dag aandacht geven aan een kunstvorm waarin conversatie en uitwisseling centraal staan. Een kunstvorm die bovendien een rijke geschiedenis heeft in Brugge, namelijk hiphop!

 

In onze stad leeft hiphop al decennia! De cultuur bracht enorm veel Brugse collectieven voort.De sleutelfiguren in de scene van de Lage Landen hebben vaak Brugse roots.

Vorig jaar vierden we wereldwijd de vijftigste verjaardag van hiphop. Daarbij werd er weer aandacht gegeven aan de kern, de vier elementen die hiphop als cultuur kenmerken: MC-ing, Dj-ing, Breakdance & Graffiti.

 

Tijdens ‘It’s Bigger than Hiphop’ brengen we hulde aan elk element. In de namiddag kan iedereen, jong en oud, zich komen uitleven aan het graffitistation waar ervaren graffers je op weg helpen. Je kan ook deelnemen aan of genieten van een heuse Breakdance Battle waar professionele en amateur B-boys & B-girls hun beste moves bovenhalen. 
Bovendien kan je een DJ-workshop volgen waar je de basis van scratchen en beatmaking aangeleerd krijgt.
Later op de avond nemen de rappers het over, en organiseren we een oldskool ‘cypher’. Een paar echte OG’s ofte Original Gangsters en een paar opkomende talenten zullen de mic nemen en met hun raps en flows het publiek meenemen op een muzikale trip. 
We sluiten af met de beste hiphopmuziek van de afgelopen 50 jaar!


De echte hiphoppers kunnen er hun hartje ophalen en zich wentelen in nostalgie en liefde voor de cultuur. 
Maar ook voor al wie nog niet zo bekend met de hiphopcultuur, valt er enorm veel te ontdekken.

 

Peace!

 

14.00 uur - namiddagprogramma: gratis!

20.00 uur - avondprogramma: 12 euro / 6 euro voor -26 jarigen