Cultuurcentrum Brugge

Dijf Sanders Invites

The Germans, Stadt, Johannes Is Zijn Naam, Brik Tu-Tok, ICCHĀ, Friends Are Magic
vr 24 mei 24 17:00 - 23:55
vr 24 mei '24
17:00 - 23:55
  • vr 24 mei '24
    17:00 - 23:55
    optredens in openlucht zijn gratis
    Spiegeltent Magic Mirrors - Kruisvest

De Brugse muzikant, producer en multi-instrumentalist Dijf Sanders speelt al jaren een verfrissende rol in de Belgische muziekscene. Eerst met bands als Teddiedrum en The Violent Husbands, nu met fantastisch solowerk. Zijn platen Java, Puja en Supra zijn telkens het resultaat van field trips naar respectievelijk Indonesië, Nepal en Georgië. Dijf cureert speciaal voor Mirage een niet te missen muzikale ontdekkingstrip.

> De optredens buiten zijn gratis, voor de optredens in de spiegeltent koop je een ticket.
> Afterparty vanaf 23.00 uur met Cherry Picker Record Store


Friends Are Magic, The Germans, ICCHĀ: buiten

Johannes Is Zijn Naam, Brik Tu-Tok en Stadt: binnen17.30 uur Friends Are Magic - openlucht


Deze band van Jason Dousselaere (Teddiedrum, Violent Husbands) en actrice Eva Binon brengt euforische lo-fi stadiumrock op akoestische gitaar. Op een frivole, speelse maar krachtig parodische wijze nemen Jason en Eva bekende klanken op de hak en spelen ze tussendoor eigen composities. Ze doen lachen, ontroeren, fronsen, opnieuw lachen, verwonderen en hoe aanstekelijk hun samenspel werkt is al een spektakel op zich. 


18.00 uur Johannes Is Zijn Naam 

Johannes Verschaeve ken je als de prettig gestoorde frontman van The Van Jets. Na de break-up van de band gaat  de Gentse Oostendenaar solo als Johannes Is Zijn Naam. Poëtische, Nederlandstalige teksten kronkelen zich tussen sissende ritmeboxen en primitieve synthesizers. 


19.00 uur The Germans - openlucht


Na de absurditeit van hun vorige album ‘Sexuality’ vertrokken The Germans op een transformatieve reis op zoek naar rust en vrede. Ze trokken zich terug naar het platteland, waar het Belgische ensemble erin slaagde om het album ‘Spirituality’ te creëren: een fascinerend opus, onaangeraakt door de tijd.


20.00 uur Brik Tu-Tok

Brik Tu-Tok is het geesteskind van theatermakers Maxim Storms en Linde Carijn, die in deze onconventionele band hun creatieve energie en innerlijke werelden onder de loep houden. Bij vlagen doen ze denken aan Coco Rosie, Moondog of Daniel Johnston, maar bovenal zijn ze onnavolgbaar zichzelf. Catchy, absurd, krachtig en betoverend. Of zoals ze het zelf zeggen: “Too Sushi for my Pony”.


21.00 uur ICCHĀ - openlucht

ICCHĀ betekent 'verlangen' en is een internationaal project dat in 2023 begon in Dhaka, Bangladesh. Het werk 'Chant For Hope', geleid en geconceptualiseerd door Miet Warlop en muzikaal versterkt door Micha Volders, werd in samenwerking met zeven inheemse artiesten gerealiseerd en ging in première bij de opening van de Dhaka Art Summit. 


22.00 uur STADT


Stadt, dat zijn Fulco Ottervanger, Simon Segers, Joris Cool en Frederik Segers. Vier heren met elk een sterke muzikale persoonlijkheid. Op Meerstadt gaan ze opnieuw aan de slag met onder meer invloeden uit de Duitse experimentele muziek van de jaren 70, en geven het genre een nieuw eigentijds gezicht.

17.30 uur Friends Are Magic - openlucht

18.00 uur Johannes Is Zijn Naam

19.00 uur The Germans - openlucht

20.00 uur Brik Tu-Tok

21.00 uur ICCHĀ - openlucht

22.00 uur STADT
23.00 uur afterparty met Cherry Picker Record Store