Cultuurcentrum Brugge

De Dansvitrine

Danspunt
za 30 mrt 24 20:00 - 22:30
za 30 mrt '24
20:00 - 22:30
  • za 30 mrt '24
    20:00 - 22:30
    Pauze 21:00
    MaZ - Magdalenastraat 27
Podium voor opkomend danstalent

Goesting om hét aanstormende danstalent van Vlaanderen en Brussel aan het werk te zien? De Dansvitrine stoomt jong geweld en ervaren makers met zin voor avontuur klaar voor het brede publiek. Acht choreografen met een uiteenlopende achtergrond stapten in een intensief coachingsbad op maat. Het resultaat kan je bewonderen in de Magdalenazaal (Brugge) op zaterdag 30 maart 2024. Een eigenzinnige mix van wat er leeft in de Belgische dansscène!

Vanuit een sterke interesse van Cultuurcentrum Brugge om een betrokken lokale gemeenschap rond dans uit te bouwen gaan we vanaf dit seizoen in zee met Danspunt, een organisatie die een brug vormt tussen de dansliefhebber en alles wat leeft aan dans in Vlaanderen en ver daarbuiten. Eén van hun initiatieven is De Dansvitrine waarbij aanstormend danstalent de kans krijgt om werk te tonen aan een groep van specialisten, gevolgd door een intensieve coaching op maat.

Meer dans? 
Ga voor een keuzeabonnement bij Dans in Brugge en krijg 10% korting vanaf de aankoop van 3 voorstellingen, geldig op het volledige Dans in Brugge aanbod!

Credits

Makers:
Andreas Crommelink – Los(t)
Bente Buelens  - Beyond after
Danielle Huyghe  - Duet between Human and drone
Jolien Baeyens – Wervel Wind
Lou Couton – Through their eyes
Marlene Elgueta – Stentor
Petra Belkova – Zeemansuite
Soete Declerq – Scherming

Technisch coördinator: Robrecht Ghesquière


De Dansvitrine is een initiatief van Danspunt in samenwerking met Cultuurcentrum Brugge en Dans in Brugge.

Met de steun van de Vlaamse Overheid.