Cultuurcentrum Brugge

Triënnale Brugge 2024: Spaces of Possibility

Het geheugen als gebouw
zo 14 apr 24 - zo 11 aug 24
Pierre Goetinck, Lisa Ijeoma, Joke Raes, Jasper Rigole, Ria Verhaeghe en Willy Vynck
zo 14 apr '24
-
zo 11 aug '24
  • zo 14 apr '24
    -
    zo 11 aug '24
    Zwerfruimte Poortersloge - Kraanrei 19

In Het geheugen als gebouw brengen we zes kunstenaars met Brugse roots samen in de Poortersloge. 

Voor Triënnale Brugge 2024 gaat Triënnale Brugge een samenwerking aan met vier culturele partners met lokale verankering. Samen werken ze een stadsbreed programma uit met Spaces of Possibility als rode draad. Cultuurcentrum Brugge is één van die partners.

 

In Het geheugen als gebouw brengen we zes kunstenaars met Brugse roots samen in de Poortersloge. Pierre Goetinck, Lisa Ijeoma, Joke Raes, Jasper Rigole, Ria Verhaeghe en Willy Vynck gaan in de historische ruimtes aan de slag en brengen nieuw werk waarin concepten als verzamelen, archiveren en bewaren, worden gekoppeld aan persoonlijke en/of maatschappelijke, kunsthistorische thema’s. Samen graven ze naar ‘het geheugen’ van de Poortersloge, een zwerfruimte dat al veel invullingen heeft gehad. Deze locatie evolueerde van commercieel centrum tot Academie, van Rijksarchief tot tijdelijke tentoonstellingsplek en biedt ook voor de toekomst een zee van mogelijkheden.

 

> dagelijks open van 13.00 tot 17.00 uur

> onderdeel van Triënnale Brugge 2024Filmselectie 'Het geheugen als gebouw'

Voor deze tentoonstelling kiezen alle deelnemende kunstenaars een film die het werk kadert, versterkt, beïnvloed heeft. De filmvertoningen zijn gratis, mits reservatie.

> programma en reserveren