Cultuurcentrum Brugge

Omar Souleyman

vr 22 mrt 24 20:00 - 23:00
vr 22 mrt '24
20:00 - 23:00

Come dance to the high speed rythms of the Syrian king of dabke

Na het door Four Tet geproducete Wenu Wenu en opvolgers Bahdeni Nami, To Syria, With Love en Shlon, uitgebracht op Diplo's dance label Mad Decent en het Franse Because Music (Justice, Cassius, Major Lazer...), is de Syrische wedding-singer en dance icoon Omar Souleyman helemaal terug.

Met zijn aanstekelijke mix van techno en dabke, de traditionele hi-speed muziek die de soundtrack vormt van Koerdische en Arabische bruiloften, zet Omar Souleyman al tien jaar dansvloeren in vuur en vlam en bezweert hij met minimale gebaren het publiek op de grootste festivals. Voor hij in 2011 vluchtte voor de Syrische burgeroorlog bracht hij maar liefst 500 live-tapes uit. Sindsdien werkte hij samen met o.a. Four Tet en Björk.

Telkens wanneer Omar Souleyman naar België komt ontsteekt er een verbroederend volksfeest waar het publiek in mum van tijd omgevormd wordt tot een kolkende massa. In 2019 stak hij het vuur aan de lont op Cactusfestival, vijf jaar later is hij terug om Cactus Club ondersteboven te spelen. We voorspellen: het kot zal letterlijk en figuurlijk te klein zijn.

> in samenwerking met Cactus Muziekcentrum