Cultuurcentrum Brugge
Lauranne Cleenwerck

Big Fish

KotéKoer (Brugge)
wo 1 nov 23 19:00 - 22:00
Musical
wo 1 nov '23
19:00 - 22:00
  • wo 1 nov '23
    19:00 - 22:00
    MaZ - Magdalenastraat 27

Big Fish duikt in het prachtige en fantasierijke verhaal van Edward Bloom en de relatie met zijn zoon Will. Edward vertelt zijn zoon de wildste verhalen over zijn leven, de reizen die hij maakte en de mensen die hij ontmoette. Maar Will is meer geïnteresseerd in feiten. Wanneer Will zelf een kind krijgt en zijn vaders gezondheid achteruit gaat, moet hij de waarheid zoeken tussen alle sprookjesverhalen van zijn vader door. Big Fish is een hartverwarmende show over fantasie, werkelijkheid, dromen, opvoeden en elkaar inspireren.

> Benieuwd hoe deze productie tot stand is gekomen en welke keuzes zijn gemaakt? Blijf dan na de voorstelling even zitten voor Achterklap. Je hoort de makers aan het woord en kan hen ook zelf vragen stellen.  

[gezelschap] KotéKoer vzw ontstond in 2009 en brengt sindsdien jaarlijks een musicalproductie naar Brugge. Van het grootse Beauty and the Beast naar het intieme Carrie en van de zware thematiek in Bare naar de absurde humor van Urinetown: elk jaar verrassen ze het publiek met een internationaal gelauwerde musical. De cast bestaat telkens uit getalenteerde vrijetijdsspelers uit heel Vlaanderen, gesteund door een (semi-)professionele crew.


[regisseur] Matthijs Vandekinderen is al zijn hele leven in de ban van alles wat met theater te maken heeft, maar pas later groeide de passie voor musical. Na diverse acteerrollen bij andere gezelschappen, stond hij mee aan de wieg van KotéKoer vzw, waar hij speelde in diverse voorstellingen, maar ook als een van de vaste huisregisseurs aan het werk is. Zo regisseerde hij bij KotéKoer al Seussical Jr., Beauty and the Beast, Carrie, Legally Blonde, Bare en nu Big Fish.


[volgende voorstellingen] Met The Hello Girls, gaat KotéKoer in het najaar van 2024 een nieuwe uitdaging aan. De musical, geïnspireerd door waargebeurde feiten, vertelt het verhaal van Amerika's eerste vrouwelijke soldaten. Onverschrokken heldinnen die als tweetalige telefoonoperators aan het front het verschil maakten, maar thuis een decennialange strijd voerden voor gelijkheid en erkenning om de weg vrij te maken voor toekomstige generaties.

Credits

spel: Pieter Roets, Nils Knockaert, Robin Vandekinderen, Svea Verhelst, Floortje Joosten, Delphine Hofman, Zoë Nicasie, Siebe Reusen, Viktor Quataert, Sven Vanrietvelde, Bruno De Vel, Joke Dumarey, Lou George, Bram Jacobs, Lotte Cools, Jietse Duthieuw, Simon Spoelders, Clarisse Minnebo, Lina Boudry, Tine Cornillie, Phebe Vanderstraeten, Manon Van Caenegem, Paulien Vandaele, Eline Lauwereins en Marthe Vandooren

regie en vertaling: Matthijs Vandekinderen
vocale leiding: Pieter Roets
vocale begeleiding solisten: Jan van de Laar 
choreografie: Emily de Clercq
dirigent: Ruben Vanden Broucke
kostumering: Lotte Cools
decor: Pieter De Ketelaere 
geluidsontwerp: Raf Willems 
lichtontwerp: Dennis Diels
regie-assistentie / coördinatie Haar en Grime: Faye Pieters 
productieleiding: Joke Dumarey