Cultuurcentrum Brugge

Cuadro flamenco XL

zo 18 feb 24 20:00 - 21:30
zo 18 feb '24
20:00 - 21:30
  • zo 18 feb '24
    20:00 - 21:30
    Theaterzaal Biekorf - Sint-Jakobsstraat 8

Dit is een concert in zaalhuur, georganiseerd door De Appelvink.

Tijdens deze voorstelling neemt danseres Saïdjah La Zambra ons mee op reis naar de traditionele Zuid-Spaanse flamencocultuur.

Flamencomuziek wordt net als veel andere volksmuziek via overlevering aan de volgende generatie doorgegeven. Kenmerkend is dat iedere generatie de muziek verrijkt door er nieuwe elementen aan toe te voegen.

De basis van de flamenco vormt de cante flamenco, de flamencozang. In de meest eenvoudige uitvoering wordt de cante vaak begeleid door te klappen in de handen. Wat dit cuadro uniek en extra boeiend maakt, is dat er drié zangers van drie verschillende generaties in vertegenwoordigd zijn die elk met hun unieke stemgeluid met elkaar in dialoog gaan: Esteban Murillo, Antonio Paz en Luís de la Carrasca.

Ofschoon de zang (cante) uiteindelijk door veel klassieke instrumenten als fluit, piano, viool en cello kan worden begeleid, blijft dit in de praktijk meestal de flamencogitaar, tijdens deze voorstelling magistraal bespeeld door Jose-Luís Dominguez.

Credits

Uitvoerders: Saïdjah La Zambra (dans) - José-Luís Dominguez (gitaar) - Antonio Paz, Luís De La Carrasca en Esteban Murillo (zang)