Cultuurcentrum Brugge
Phile Deprez

De Bleke Baron

KOPERGIETERY, KGbe & Anna Vercammen
ma 15 jan 24 - di 16 jan 24
ma 15 jan '24
-
di 16 jan '24
 • ma 15 jan '24
  14:00 - 15:00
  Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29
 • di 16 jan '24
  10:00 - 11:00
  Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29
 • di 16 jan '24
  14:00 - 15:00
  Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29

Leve de baron en zijn praatstok!

In de onderwaterstaat is de bleke baron de leider.
Hij neemt altijd het laatste hapje en niemand mag hem tegenspreken.
Aan dichters heeft hij een grote hekel, ze bedoelen van alles tussen de regels, in het wit waar niets geschreven staat. Daar voelt de baron zich heel ongemakkelijk bij. Gelukkig zijn Felix & Felka geen dichters. Ze zijn zangers….


De bleke baron is een muzikale fabel van Anna Vercammen & Joeri Cnapelinckx (‘De koningin is verdwenen’, de Anale fase). Over een innige vriendschap tussen twee muzikanten tijdens een bewind dat enkel het nut van het nut inziet en jacht maakt op al wat of wie ze overbodig acht. Een pareltje waar volwassenen en kinderen elk op hun manier heel veel aan zullen hebben.


De bleke baron is een muzikale fabel waar volwassenen en kinderen elk op hun manier heel veel aan zullen hebben. Na De koningin is verdwenen schitteren Anna en Joeri opnieuw samen in dit absolute pareltje!


Het verhaal en de liedjes van de voorstelling werden ook gebundeld in het gelijknamig boek uitgegeven door De Eenhoorn, met illustraties van Chiara Lammens.

De bleke baron werd geselecteerd voor het Theaterfestival 2023.

Klik hier voor prikkelend spel- en achtergrondmateriaal bij de voorstelling.

 

Over de makers
Anna Vercammen is theatermaakster/muzikante en werkt voor diverse gezelschappen. Voor KOPERGIETERY creëerde ze in 2015 - samen met Joeri Cnapelinckx en Sabien Clement – de fel gesmaakte familievoorstelling ‘De koningin is verdwenen’ en twee jaar later - samen met Dominique Collet – het succesvolle ‘Meisjes van Krijt’. Eerder speelde ze in de muzikale voorstelling ‘Gebroken Dromen’ (coproductie Mambocito Mio).  Anna was als speelster te zien in o.a. ‘En braaf zijn!’, ‘KLAUW!’ (beide Hanneke Paauwe), ‘Alles is opgelost’ (BRONKS & Mambocito Mio), ‘Phaedra’ (Theater Zuidpool) en ‘Verboden toegang’ (Cinderella/Villanella). Samen met Joeri Cnapelinckx heeft ze het kleinschalige Nederlandstalige muziekproject De Anale fase. Seizoen 2021-2022 was ze huiskunstenaar voor Cultuurcentrum Brugge. 

Joeri Cnapelinckx is muzikant/componist en acteur. Hij verzorgt de muziek in de KOPERGIETERY-productie ‘Een Pleidooi voor Zelfmoord’ (van Jozefien Mombaerts). Eerder was hij voor het huis als muzikant/speler verbonden aan ‘Karandasj’ en creëerde hij – samen met Anna Vercammen - in 2015 de succesvolle familievoorstelling ‘De koningin is verdwenen’. Jaren geleden richtte hij de muziekgroep Kawada op, dat later omgedoopt werd tot Sunday Bell Ringers. Verder speelt hij ook bij Tommigun en is hij samen met Anna Vercammen bezieler van muziekgroep De Anale Fase. 
Voor theater was hij o.a. te zien/horen in diverse producties van Schippers en Van Gucht (o.a. ‘Buiten Dienst’ en ‘Vervelende bus’), ‘Das Trojanische Pferd’ (Burgtheater Wenen) en ‘Loop!’ (Ultima Thule en hetpaleis).

Credits

Concept, creatie, spel en muziek: Anna Vercammen en Joeri Cnapelinckx
Artistieke coach: Joris Van den Brande
Scenografie: Michiel Soete
Kostuums: Joke Raes
Stem: Lore Dejonckheere
Klank: Jonas De Wulf
Licht: Jeroen Doise
Techniek: Jonas De Wulf en Kris Van Oudenhove 
Decorbouw: Kris Van Oudenhove, Polien Demeulemeester, Jonas De Wulf, Gielke Smet
Productieleiding: Gielke Smet
Productie: KOPERGIETERY en KGbe
Met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid