Cultuurcentrum Brugge
Henk Claassen

De grote ik heb hier geen zin in show

Theater Artemis
di 28 nov 23
di 28 nov '23
  • di 28 nov '23
    10:00 - 11:00
    MaZ - Magdalenastraat 27
  • di 28 nov '23
    14:00 - 15:00
    MaZ - Magdalenastraat 27

In deze woordloze kleutervoorstelling zie je hoe nietsvermoedende mensen plotseling in de spotlights komen te staan. Juist op een moment dat ze zich onbespied wanen, realiseren ze zich opeens dat ze vol in beeld zijn. Vluchten kan niet, dus ja... dan moet je iets... show, entertainment... maar hoe? 
De grote ik heb hier geen zin in show wordt begeleid door Het Showorkest van Theater Artemis onder leiding van muzikant Keimpe de Jong. 

Puzzelboekjes, vishengels en wasmanden, de spelers laten ze pardoes uit hun handen vallen. Wat volgt is een onbeholpen poging iets te worden wat ze helemaal niet zijn. De puzzelaar begint stuntelig te dansen, de sportvisser doet veel stoerder dan hij eigenlijk is en de huisman probeert ineens heel geestig uit de hoek te komen. In de paniek in hun ogen zie je hun hartstochtelijk wens: zo snel mogelijk terug naar het donker, weg uit het helse licht!

Vorig jaar stond De onzichtbare man als familievoorstelling in de Koninklijke Stadsschouwburg. Het was een enorm succes. De grote ik heb hier geen zin in show is zijn opvolger voor dezelfde jonge leeftijdsgroep.

Over het gezelschap
Jetse Batelaan is regisseur en artistiek leider van Theater Artemis. Zijn werk is radicaal en grensverleggend. Maar steeds blijft het heel toegankelijk. In binnen- en buitenland ontving hij meerdere prijzen voor zijn werk. Zo won hij in 2019 de Zilveren Leeuw voor Theater op de Biënnale in Venetië. Kortom, hij maakt jeugdtheater van de bovenste plank.

Theater Artemis is een jeugdtheatergezelschap uit Den Bosch en maakt interactief en anarchistisch theater. Theater dat zich, in samenspel met het publiek, niet aan zijn eigen wetten houdt.

Credits

Regie: Jetse Batelaan 
Spel: Sayo Cadmus, René van ‘t Hof en Guido Pollemans 
Kostuums: Liesbet Swings 
Muziek: Keimpe de Jong 
Licht: Bart van den Heuvel 
Decor: n.t.b.