Cultuurcentrum Brugge
Kathie Danneels

Double you

Be Flat
do 12 okt 23
do 12 okt '23
  • do 12 okt '23
    10:00 - 11:00
    MaZ - Magdalenastraat 27
  • do 12 okt '23
    14:00 - 15:00
    MaZ - Magdalenastraat 27

Maak kennis met Be Flat: een mix van acrobatisch circus met urban sports. Double you is een sociaal circusexperiment rond grenzen en identiteit. Twee voorstellingen vinden gelijktijdig plaats en gaan in dialoog met elkaar. Vijf artiesten delen elkaars rol: ze zijn zowel acrobaten als muzikanten en delen twee podia, gescheiden door één muur.

Het opgesplitste publiek kijkt naar hun deel van het podium en vangt hints op van wat er aan de overkant gebeurt. Zo beleeft iedere toeschouwer deze grensoverschrijdende circusvoorstelling op een andere manier. Laat je meevoeren in het indrukwekkende acrobatische, muzikale maar ook humoristische spel van deze jonge bende.

Plezier en verbazing verzekerd in deze spetterende productie!

Als toeschouwer zit je in twee groepen tegenover elkaar, een doek verhult wat er zich aan de andere kant afspeelt, je ziet slechts één deel van de voorstelling en vangt door de reacties van het andere publiek hints op van wat er aan de overkant aan het gebeuren is. Tot het doek valt - letterlijk.

De vijf acrobaten en muzikanten spelen met wat verborgen is en wat getoond wordt. Vanuit welke kant ga jij de voorstelling meemaken? Je krijgt helemaal andere dingen te zien afhankelijk van de zijde waar jij zit. Double You speelt zo met het principe van Fear Of Missing Out, de angst om iets interessants te missen.

Credits

Collectief: Thomas Decaesstecker, Mehdi Delanoeije, Ward Mortier, Dario Tabakov en Tars Van Der Vaerent
Dramaturgie: Craig Weston
Lichtdesign: David Carney
Techniek: Brice Agnes en Elise Reculeau
Extern oor: Marie-Anne Standaert, Stijn Dickel en Celestin Massot
Extern oog: Zora Snake, Jesse Huygh, Sander Decuyper en Gianna Sutterlet
Kostuum: Ella Courvoisier en Perrine Ritter
Video: Zaur Kourazov
Coproductie: PERPLX, Dommelhof Provinciaal Domein, CirkLabo, MiraMiro en UP-Circus & Performing Arts
Residenties: Circuscentrum, Centre des Arts Scéniques, Dommelhof Provinciaal Domein, Latitude 50, Miramiro, MCAth, 30CC, Palestinian Circus School, PERPLX, CC De Grote Post en GC De Kroon
Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en stad Gent