Cultuurcentrum Brugge
Tomas Amorim

Natchav

Les ombres portées
wo 24 apr 24 20:00 - 21:00
wo 24 apr '24
20:00 - 21:00
  • wo 24 apr '24
    20:00 - 21:00
    MaZ - Magdalenastraat 27
Visueel schaduwtheater vol muziek, warmte, spanning en magie

Bij het eerste ochtendgloren komt het Natchav-circus aan in de stad. Met klinkende hamers zetten de circusartiesten hun tent op. Het publiek stroomt enthousiast toe. De autoriteiten zien hen minder graag komen. Ze willen de circusartiesten verdrijven, maar die laten niet zomaar over zich heen lopen.

Natchav vertelt over de avonturen van een circus dat, om vrij te blijven, alle wetten tart. Als een livegemonteerde film nemen vier manipulatoren en twee muzikanten ons mee op een weergaloos avontuur. Door realiteit en fantasie te mengen laat Natchav je proeven van vrijheid.

Natchav betekent "weggaan, vluchten" in de Romani-taal.

Over het gezelschap 
Het gezelschap Les ombres portees werd in 2009 opgericht door een groep mensen die reeds samenwerkten vanuit verschillende disciplines: muziek, scenografie, constructie, tekenen, fotografie... In totaal bestaat uit het collectief uit een tiental kunstenaars en technici.
Les ombres portées herontdekt schaduwtheater met een originele en vernieuwende poëtica door shows aan te bieden voor alle doelgroepen, zonder woorden, met live muziek. Ze grijpen elk project aan als een kans om een nieuwe scenografie en een unieke muzikale esthetiek te ontwikkelen. Telkens gekoppeld aan een bijzonder onderwerp. Het gezelschap benadert het werk op een collectieve manier en kiest resoluut voor een lange creatieperiode. Naast het creëren van voorstellingen is Les ombres portées gespecialiseerd in het aanbieden van schaduwtheaterworkshops voor alle doelgroepen.
Pekee-nuee-nuee (2011) en Les Somnambules (2015) zijn 150 keer opgevoerd in Frankrijk en de rest van de wereld (Duitsland, Nederland, Zwitserland, Zuid-Korea...) en gaan nog steeds op tournee.
Natchav (2019) is de derde creatie van het gezelschap.

Credits

Concept en realisatie: Les ombres portées
Manipulatie en licht: Erol Gülgönen, Florence Kormann, Frédéric Laügt en Marion Lefebvre
Muziek: Séline Gülgönen (clarinet, accordeon en percussie) en Jean Lucas (trombone, accordeon en percussie)
Licht: Nicolas Dalban-Moreynas
Geluid: Corentin Vigot
Kostuums: Zoé Caugant
Coproductie: Maison de la Culture de Nevers Agglomération, La Minoterie, Dijon, Le Théâtre scène conventionnée de Laval, Théâtre-Sénart, scène nationale en TJP CDN Strasbourg - Grand Est

Spreiding: Christelle Lechat
Administratie: Sarah Eliot
Met dank aan: Léo Maurel, Baptiste Bouquin, Jean-Yves Pénafiel, Francine Benotman, Jacques Bouault, Stéphane Revelant en Elsa Vanzande

We dragen deze voorstelling op aan Olivier Cueto, lid van het gezelschap, die ons in maart 2020 verliet. Hij bedacht, creëerde en speelde deze show met ons tot het einde.