Cultuurcentrum Brugge
Olympe Tits

ZEEMAAL

Laika & Sien Vanmaele
za 13 apr 24 en zo 14 apr 24
za 13 apr '24
en
zo 14 apr '24
  • za 13 apr '24
    19:00 - 20:40
    MaZ - Magdalenastraat 27
  • zo 14 apr '24
    12:00 - 13:40
    MaZ - Magdalenastraat 27

Koken ter voorbereiding op het einde van de wereld. 

Kan je de wereld redden vanuit je keuken?
Sien Vanmaele zoekt naar oplossingen om haar planetaire bezorgdheid te bedwingen. Haar queeste start bij de zee, de plek waar ze vandaan komt, waar alle leven uit voortkomt. Ze neemt je mee op een zintuiglijke reis langs stranden en kliffen, brengt verslag uit van ontmoetingen met zeewieroogsters en zilte landbouwers. Ze laat je kijken, luisteren, ruiken en proeven, maar ook snijden, stampen en mengen.

ZEEMAAL serveert een verbindende, volwaardige maaltijd en is het eerste deel van een drieluik over de zorg voor de wereld van morgen. Later volgen nog LANDMAAL en LUCHTMAAL.

ZEEMAAL maakt deel uit van de selectie van het Nederlands Theater Festival 2023 én Het TheaterFestival 2023.

Uit het juryrapport (HTF 2023):

"ZEEMAAL is een epische TED-talk op smaak, in het licht van morgen. Bereid met uiterste zorg. Zorg voor de publiekservaring, maar ook voor wat ons allen te wachten staat. (...) Ontwapenend, maar allesbehalve naïef. Genereus, maar vanuit een groot zelfbewustzijn. Vol, maar nergens overdadig. ZEEMAAL boort een nieuwe wereld aan."


Over Laika 
Laika maakt 'theater der zinnen': voorstellingen voor kinderen, jongeren en/of volwassenen die hun kinderlijk gevoel voor verwondering nog niet zijn verloren. Laika is ruiken, voelen, zien, horen en proeven van nieuwe gerechten en onbekende werelden.

Over Sien Vanmaele 
Sien Vanmaele schrijft, maakt en speelt theater. Net als Laika koestert Sien een bijzondere fascinatie voor zintuigelijk werk, waarbij ze smaak, tast en reukzin wil prikkelen bij het publiek. Sien is gepassioneerd door alles wat met eten te maken heeft, de systemen errond en de impact ervan op het klimaat.

Credits

Tekst en spel: Sien Vanmaele
Zintuiglijk concept: Peter De Bie en Sien Vanmaele
Muziek: Jason Dousselaere
Scenografie: Studio Kuurjeus en Peter De Bie
Eindregie: Jo Roets
Coproductie: Theaterproductiehuis Zeelandia/Zeeland Nazomerfestival, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Le Channel, scène nationale de Calais en Perpodium
Kostuum: Manuela Lauwers
Dramaturgie: Mieke Versyp
Keuken: Sara Sampelayo, Jean-Philippe Poncin en Annelotte Van Aarst
Lichtontwerp: Thomas Stevens
Techniek en productie: Anton Van Haver, Rik Van Gysegem, Tom Van den Brande, Robin Angst, Dag Jennes en Pieter Smet
Met de steun van: de Tax Shelter van de Belgische federale overheid via Chronos Invest