Cultuurcentrum Brugge

Tank and the Bangas & Metropole Orkest

za 6 apr 24 20:00 - 21:45
za 6 apr '24
20:00 - 21:45
  • za 6 apr '24
    20:00 - 21:45
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29

Een twist aan de sound of New Orleans

Deze formatie geeft een twist aan de sound of New Orleans. De charismatische frontvrouw Tarriona ‘Tank’ Ball laveert met haar fenomenale stem van hiphop en soul, over funk naar gospel. Tussendoor strooit ze argeloos met humoristische spoken word-lyrics. Tank and the Bangas is een groeiend fenomeen die ook al twee Grammy-nominaties versierde.

Als we die aanvullen met de Grammy Awards en verdiensten van Metropole Orkest, weet je dat we een bijzonder project binnenhalen. Het ensemble tilt de krachtige muziek naar een hemels niveau. Tank and the Bangas zal knallen en ongelooflijke rhythm 'n' rhymes over jullie afvuren.

Metropole Orkest deelde het podium met grootheden als Ella Fitzgerald, Dizzy Gillespie, Pat Metheny, Brian Eno, Herbie Hancock, The Basement Jaxx en Bono. Het orkest speelt ook met hedendaagse talenten als Caro Emerald, Kovacs, Robert Glasper, Within Temptation, Woodkid, Snarky Puppy, The Opposites en Gregory Porter. Samen met de drie vaste dirigenten Jules Buckley, Vince Mendoza en Miho Hazama zoekt het MO de randen op van de hedendaagse symfonische pop en jazz.Het MO produceerde in de afgelopen 70 jaar meer dan 150 albums en werkte mee aan duizenden radio- en tv-uitzendingen. Dat betekent dat er jaarlijks meer dan 600 arrangementen gemaakt worden in de diverse genres. In de afgelopen jaren werd het orkest maar liefst 21 keer genomineerd voor een Grammy en werkte het mee aan 4 Grammy-winnende producties. Meest recent voor ‘Best Contemporary Instrumental Album’ in 2016 met Snarky Puppy en in 2020 met Jacob Collier voor zijn arrangement van ‘All Night Long’ (Best Arrangement, Instruments and Vocals).

Credits

Tank & the Bangas: Tarriona "Tank" Ball (lead vocals), Joshua Johnson (drums, musical director), Norman Spence II (bass, keyboards, guitar) en Albert Allenback (alto saxophone, flute)
Orkest onder leiding van dirigent Jacomo Bairos