Cultuurcentrum Brugge
Karolina Maruszak

Klein Jowanneke gaat dood

MartHa!tentatief / Johan Petit
do 4 apr 24 20:00 - 21:30
do 4 apr '24
20:00 - 21:30
  • do 4 apr '24
    20:00 - 21:30
    Daverlo - Dries 2

“Vanaf dat ge geboren wordt, zijt ge op weg naar het einde. Maar het is pas als ge nen tijd onderweg zijt dat ge dat beseft.”

In 2007 nam Klein Jowanneke afscheid van zijn jeugd. Maar vandaag, zestien jaar later, voelt hij het opnieuw: het leven glipt hem door de vingers. Dat is heftig en triest, maar zo is het nu eenmaal. Binnenkort wordt hij vijftig. En hij voelt dat het niet beter gaat. Nee, het wordt alleen maar erger. Net daarom, om het leven te vieren, nu het nog kan, gaat Klein Jowanneke nog eens dood.

Klein Jowanneke gaat dood ging in première in 2007 en verwierf meteen een quasimythische status. Met deze herneming brengt Johan Petit zijn geliefde Klein Jowanneke terug naar het theater, even hartverwarmend als voorheen.

"Laverend tussen cabaret, theater en poëzie bezit Johan Petit de gave om met zijn vertelkracht tot tranen toe te bewegen: eerst van het lachen en naar het einde toe steeds meer van ontroering." – De Morgen

Over Johan Petit / MartHa!tentatief 
Acteur en theatermaker Johan Petit is één van de drijvende krachten achter het Antwerpse theatercollectief MartHa!tentatief. In zijn voorstellingen treedt Johan veelal op als de verteller: frontaal, dwars door de vierde wand, virtuoos schakelend tussen verschillende vertelperspectieven. Klein Jowanneke is een terugkerend personage in vier van zijn voorstellingen: Klein Jowanneke Ziet de Dinges Rondom Zich (1997), Klein Jowanneke is een Aardig Manneke (2003), Klein Jowanneke Zaaagt (2004) en Klein Jowanneke Gaat Dood (2007).

Credits

Tekst en spel: Johan Petit
Muziek: Bart Voet en Tim Clement
Techniek: Steven Frederickx
Kostuum: Tom Clement en Tine Deseure