Cultuurcentrum Brugge
Illias Teirlinck

BAS.

BOG.
vr 15 mrt 24 19:00 - 20:00
vr 15 mrt '24
19:00 - 20:00
  • vr 15 mrt '24
    19:00 - 20:00
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29

Wat je hoort te weten wordt op losse schroeven gezet

In BAS. buigt BOG. zich over de basis, de baslijn, de grondtoon van het leven. Wat moet een mens weten om te kunnen leven? In BAS. gaat BOG. op zoek naar waar het voor ons in dit bestaan om draait.

BOG. maakt een talige, muzikale voorstelling. Een popconcert dat alles 'wat je hoort te weten' op losse schroeven zet. BAS. daagt je uit om je eigen basiskennis in vraag te stellen en zelf na te denken over wat er nu eigenlijk echt belangrijk is.

BOG. maakt compromisloos, eigenzinnig en open theater waarin taal en muziek samenkomen. Met BAS. komt dit bejubelde gezelschap een eerste keer naar de Koninklijke Stadsschouwburg.

Alle hoofdsteden van de wereld. 
Alle onderdelen van een fiets. 
Alle betekenissen van het woord ‘niets’. 
Hoe vleermuizen eigenlijk met elkaar communiceren. omen. 
De wortel van 144. 
De slag bij Waterloo. 
De werking van het zwellichaam alsook de vervoeging van être et avoir en waarom je met twee woorden moet spreken. 
Waarom draait de aarde rond de zon en wie weet er hier waar de oorlog mee begon? 
Waarom? Warum! Wederom! 
Koppen dicht! En zeg mij na: Mit, nach, bei, seit, von, zu, aus!


Over het gezelschap

BOG. is de collectie van theatermakers Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen en Lisa Verbelen. Sinds de eerste voorstelling BOG. een poging het leven te herstructureren (2013) maakt BOG. filosofische, talige, muzikale voorstellingen over wezenlijke thema’s uit het leven van ieder mens. Vanuit de overtuiging dat we moeten zoeken naar wat ons als mensen bindt zonder de waarde van het verschil uit het oog te verliezen, maakt BOG. compromisloos, eigenzinnig en open theater waarin taal en muziek samenkomen. 

‘Met elke voorstelling proberen we ons eigen perspectief te overstijgen, ons te verplaatsen in anderen en het publiek een bredere blik op het menszijn te bieden. We verzamelen verschillende ideeën en ervaringen onder meer via interviews en het BOG.ledenbestand, een groep van inmiddels vierhonderd mensen. Hun antwoorden op onze vragen omtrent een bepaald thema, gebruiken we als inspiratie voor een nieuw werk. Met onze voorstellingen willen we verbindingen leggen tussen het algemene en het specifieke, het dagelijkse en het uitzonderlijke, het persoonlijke en het universeel menselijke.’

Credits

Concept, tekst en spel: Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen en Lisa Verbelen
Productie en publiciteit: BOG. en hetpaleis