Cultuurcentrum Brugge

Brugotta Tribute: Burt Bacharach

za 9 mrt 24 20:00 - 23:00
za 9 mrt '24
20:00 - 23:00
  • za 9 mrt '24
    20:00 - 23:00
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29

Zonder meer één van de grootste componisten van de hedendaagse pop

Je hebt wereldsterren, podiumbeesten en artiesten. Soms zitten ze in één persoon verpakt, maar soms ook niet, zoals bij Burt Bacharach. De man is roemrijk, zonder meer één van de grootste componisten van de hedendaagse pop. Als muzikant en schrijver mag hij zijn gelijke zoeken bij Bernie Taupin of zelfs Cole Porter. Maar Burt Bacharach werkte voornamelijk graag achter de schermen. Toen hij vorig jaar overleed, was dat meteen de aanleiding om een tribute te wijden aan deze virtuoze songschrijver.

Van zijn hand kwamen onder andere I Say a Little Prayer, What the World Needs Now, Raindrops Keep Falling on My Head, What’s New Pussycat en tientallen andere grote songs. Wat horen we daar? Te soft voor een tribute? Luister dan naar de coverversies van onder andere Everything But The Girl, Faith No More, Elvis Costello, The White Stripes, Fountains of Wayne, Yo La Tengo of Cat Power.

> afterparty in de foyer

> in samenwerking met Metronoom


Brugotta roept alle Brugse bands op zich te laten inspireren door het oneindige oeuvre van Burt Bacharach en om van één van zijn onsterfelijke nummers een eigenzinnige interpretatie of een originele remix te maken. Inspiratie nodig? Ontdek op deze pagina een greep uit het werk van deze virtuoze songsmid via de Spotify-afspeellijst.

 

Brugse bands mogen hun opname van hun ‘tribute’ doorsturen via brugotta@brugge.be en maken daarmee kans om zelf te schitteren op het podium van de Koninklijke Stadsschouwburg op zaterdag 9 maart 2024. 

 

Deadline: 21 december 2023.