Cultuurcentrum Brugge
Reut Shemesh

ULTRA

fABULEUS / Reut Shemesh
vr 1 mrt 24 20:00 - 21:30
vr 1 mrt '24
20:00 - 21:30
  • vr 1 mrt '24
    20:00 - 21:30
    MaZ - Magdalenastraat 27

Mannelijkheid, identiteit en rebellie, maar ook kwetsbaarheid

De Israëlische choreografe Reut Shemesh creëert samen met elf adolescenten (m/v/x) tussen 15 en 21 jaar een krachtige dansproductie over mannelijkheid, identiteit en rebellie, maar ook over kwetsbaarheid. 

Ze vindt hiervoor onder meer inspiratie bij de Ultras, de harde supporterskern van voetbalploegen die luidruchtig en actief door het vuur gaan voor hun club. Wat is het groepsgevoel waarmee zij zich identificeren? Welke kwetsbaarheid schuilt onder die vaak agressieve laag van beweging, zang en kledij? Shemesh verbindt die vragen aan de zoektocht naar identiteit van opgroeiende tieners.

Voor de creatie van ULTRA brengt Reut Shemesh twee fascinaties samen: enerzijds de aantrekkingskracht van symbolen en uniformen en anderzijds vragen die ze zich stelt als moeder van een jonge zoon. Hoe is het om op te groeien als jongen in een tijd waarin zoveel onduidelijkheid bestaat over de rol van de man?

Over de maker 
Reut Shemesh was de voorbije jaren huisartiest van het belangrijke Duitse tanzhaus nrw in Düsseldorf, waar fABULEUS regelmatig te gast is. Shemesh studeerde dans aan het ArtEZ Institute of the Arts in Arnhem en Media and Fine Art aan de Kunsthochschule für Medien in Keulen en werkt momenteel vanuit Keulen. In eerdere voorstellingen inspireerde ze zich onder meer op Israëlische vrouwelijke beroepssoldaten (Leviah) of Duitse majoretten (Cobra Blonde).

Credits

Concept en choreografie: Reut Shemesh
Dans: Pieter Claes, Andreas Crommelinck, Jinte De Greef, Luna Fall, Emma Ghijs, Kyano Holbrechts, Karsten Janssens, Glory Ofori-Asamoah, Mathis Schellekens, Ridder Seghers en Fien Simons
Assistent choreografie: Katja Pire
Kostuums: Joëlle Meerbergen
Scenografie en licht: Ronni Shendar
Muziek: Simon Bauer
Productie: fABULEUS en Reut Shemesh
Coproductie: tanzhaus nrw, Perpodium en STUK
Met de steun van: Kunststiftung NRW, Stad Leuven, de Vlaamse overheid en de Tax Shelter van de Belgische federale overheid