Cultuurcentrum Brugge
Reut Shemesh

ULTRA

fABULEUS / Reut Shemesh
vr 1 mrt 24 20:00 - 21:00
vr 1 mrt '24
20:00 - 21:00
  • vr 1 mrt '24
    20:00 - 21:00
    MaZ - Magdalenastraat 27

Mannelijkheid, identiteit en rebellie, maar ook kwetsbaarheid

Hoe is het om op te groeien als jongen in een tijd waarin zoveel onduidelijkheid bestaat over de rol van de man? De Israëlische Reut Shemesh creëert samen met elf  adolescenten (m/v/x) tussen 15 en 21 jaar een krachtige dansproductie over mannelijkheid en rebellie, maar ook over kwetsbaarheid. 

“It is harder to be a man today, and in many ways, that’s a good thing.” -Christine Emba

In deze dansproductie laten tien jongeren hun ‘mannelijke’ energie de vrije loop: explosief en kwetsbaar. Op de dunne lijn tussen feestvreugde en rebellie. ULTRA stelt vragen bij wat de rol van de man is in onze veranderende tijden, maar het is vooral een portret van een groep tieners in een wereld vol verwachtingen en labels.


Choreograaf Reut Shemesh was de voorbije jaren onder meer huisartiest bij K3/Hamburg en tanzhaus nrw Düsseldorf, een theater waar fABULEUS regelmatig te gast is. Voor de creatie van ULTRA liet Reut zich inspireren door de dynamiek van fanatieke voetbalsupporters en door de persoonlijke vragen die ze zich stelt als moeder van een opgroeiende zoon.


Voor de creatie van ULTRA brengt Reut Shemesh twee fascinaties samen: enerzijds de aantrekkingskracht van symbolen en uniformen en anderzijds vragen die ze zich stelt als moeder van een jonge zoon. Hoe is het om op te groeien als jongen in een tijd waarin zoveel onduidelijkheid bestaat over de rol van de man?

Over de maker 
Reut Shemesh was de voorbije jaren huisartiest van het belangrijke Duitse tanzhaus nrw in Düsseldorf, waar fABULEUS regelmatig te gast is. Shemesh studeerde dans aan het ArtEZ Institute of the Arts in Arnhem en Media and Fine Art aan de Kunsthochschule für Medien in Keulen en werkt momenteel vanuit Keulen. In eerdere voorstellingen inspireerde ze zich onder meer op Israëlische vrouwelijke beroepssoldaten (Leviah) of Duitse majoretten (Cobra Blonde).

Meer dans? 
Ga voor een keuzeabonnement bij Dans in Brugge en krijg 10% korting vanaf de aankoop van 3 voorstellingen, geldig op het volledige Dans in Brugge aanbod!

Credits

concept & choreografie: Reut Shemesh
creatie & dans: Andreas Crommelinck, Jinte De Greef, Luna Fall, Emma Ghijs, Kyano Holbrechts, Karsten Janssens, Glory Ofori-Asamoah, Mathis Schellekens, Ridder Seghers & Fien Simons
assistentie choreografie: Katja Pire
dramaturgie: Daniel Rademacher
scenografie, video & lichtontwerp: Ronni Shendar
muziek: Simon Bauer
kostuums: Joëlle Meerbergen
assistentie kostuums: Femke Vanweddingen
cocreatie: fABULEUS & Reut Shemesh Company
coproductie: tanzhaus nrw, met financiële steun van de "Bündnis internationaler Produktionshäuse”, Perpodium & STUK
met de steun van de stad Leuven, de Vlaamse Gemeenschap, de Tax Shelter van de Belgische federale overheid, das Ministerium für Kultur und Wissenschaft des Landes Nordrhein-Westfalen im Rahmen der Spitzenförderung Tanz und der Kunststiftung NRW