Cultuurcentrum Brugge
Boumediene Belbachir

9.6 (een verweer)

Het nieuwstedelijk
wo 21 feb 24 20:00 - 21:30
wo 21 feb '24
20:00 - 21:30
  • wo 21 feb '24
    20:00 - 21:30
    MaZ - Magdalenastraat 27

9,6 miljard. Met zoveel mensen zullen we in 2050 zijn op deze planeet.

In een tijd waarin oliemaatschappijen meer besteden aan advocaten om burgers het zwijgen op te leggen, dan aan hun milieuboetes.
In een tijd waarin boeren die hun grond verdedigen tegen multinationals, zélf worden aangeklaagd.
In een tijd waarin burgers die actie ondernemen, genadeloos en zonder compromis worden veroordeeld, terwijl daders hun schuld afkopen.
In die tijd spreekt een vrouw ons toe. Neemt zij het woord. Laat een stem horen.

Met 9.6 (een verweer) schreef Stijn Devillé een ritmische en muzikale solo voor Sara Vertongen. Een ode aan de kracht van een stem, tussen slam en spoken word.

> Wegens ziekte van de spreker, werd de inleiding van 19.15 uur geannuleerd. De voorstelling zelf gaat gewoon door zoals gepland. 
> Waarschuwing: in deze voorstelling wordt veelvuldig gebruik gemaakt van lichtflitsen en luide muziek.“9,6 (een verweer) is gloeiend heet theater dat davert op pittige beats, funky glinstert, drupt, schijt, het publiek verblindt met neonlicht en ontroert met straf spel. Plus een ferme scheut schaamteloos activisme.” – Knack

“Zeker wanneer Vertongen op het einde van de voorstelling over haar eigen dochter vertelt, zie ik mensen in het publiek slikken. Ze is niet alleen een fantastisch acteertalent, haar persoonlijke verhaal zit bovendien zo diep geworteld dat het mij en de andere toeschouwers nog harder raakt.” – De Mediakaravaan  

Over Het nieuwstedelijk 
Het nieuwstedelijk een artist-run theaterhuis dat inzet op verbinding, samenwerking en ondernemerschap. Tekst, theater, muziek, audio en debat vormen de kern van het artistieke werk van Het nieuwstedelijk. Dit geven ze vorm in nieuwe creaties rond hedendaagse en maatschappelijke thema’s, community based projecten, de evenwaardige combi van gesproken tekst en live muziek, de duurzame opbouw van eigen repertoire, en het ondersteunen van jong talent. Het nieuwstedelijk speelt in theaters en op locatie, reist door heel Vlaanderen en denkt en werkt internationaal.

Credits

Tekst en regie: Stijn Devillé
Spel: Sara Vertongen
Video: Walter Verdin
Livemuziek: Bert Hornikx
Eindmuziek: Joy Adegoke
Scenografie: Bart Van Merode
Coproductie: Het Laatste Bedrijf
Dramaturgie: Els Theunis
Bewegingscoach: Natascha Pire
Kostuum: Joëlle Meerbergen
Geluid: Tom Buys
Techniek: Viktor Thys
Met de steun van: de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid en Gallop Tax Shelter