Cultuurcentrum Brugge

Club Magie invites Afro Belg, Team DAMP & Club Yalla

Brugotta Club
za 3 feb 24 21:00 - 03:00
za 3 feb '24
21:00 - 03:00
 • za 3 feb '24
  Deuren open
  20:00
  Start
  21:00
  Eind
  03:00
  MaZ - Magdalenastraat 27

Club Magie tovert op 3 februari de MaZ om tot een stomende plek vol comedy, performance en nightlife

Club Magie tovert op 3 februari de MaZ om tot een stomende plek vol comedy, performance en nightlife.

 

Cultuurcentrum Brugge verwelkomt dit seizoen Club Magie als huiskunstenaars. Dit stomend multidisciplinaire collectief is gepassioneerd door de samenleving, muziek en kunst. Vanuit hun vele invloeden en achtergronden creëren ze verrassende podcasts, expo’s en events, waarmee ze inspireren en verbinden. 

In het kader van hun opdracht en de Brugotta-werking (Bruges Got Talent), kreeg het collectief op 3 februari alle toverstokken in handen om de Magdalenazaal te transformeren naar een nieuwe culturele hotspot vol comedy, performance en nightlife. 

De eerste die er zal verschijnen is Afro Belg Joffrey Anane. Hij is enerzijds een geniale hiphopdanser en tegelijk een fenomeen dat glimlach en hart weet te veroveren met de hilarische webserie “Afro Belg”. Frank Goossens, een personage uit de serie, nodigt je uit voor De Tafel van Frank. De enige tafel die Vlamingen met een sterk metabolisme verwelkomt, want hier verteert men alles. Trek die lange tenen dus al maar in. Deze rakker praat steeds zijn mond voorbij en verwelkomt drie getalenteerde artiesten die zullen performen in de show: Rapha, Dalilla Hermans en Junior Akwety

Daarna palmen club Yalla en Team Damp de rest van de MaZ in voor een kolkende avond.
Team Damp hoeft weinig introductie. De Brugse legendes blazen afrobeat - en dancehall glitters over het publiek en zetten zo alle ledematen in beweging. Guests: Miro & Golden Zebora.
Club Yalla overstijgt deze waanzin nog eens. Ze doorploegen de muzikale grond van het Midden-Oosten en Noord-Afrika op zoek naar ongekende parels. Die oneindige rijkdom vermengen ze met heerlijke elektronische beats tot een stomende cocktail waar iedereen zich onophoudelijk en gulzig aan zal laven. Yalla gelooft in de kracht van muziek en ritmes om te verbinden en bruggen te creëren Club Magie vervolledigt deze culturele explosie met dj’s uit opkomende genres als baile funk, batida, UK funk en gqom. Guests: Yas Meen Selecress, Acid Ponch, Bader Shashit & 5amaseen. 

Kortom, op 3 februari is de keuze aan jou: onuitwisbare FOMO of een legendarische avond in het Brugse cultuurgebeuren. 

Gasten aan De Tafel van Frank:

RAPHA
, geboren in 2001, was vanaf jonge leeftijd geworteld in muziek en heeft haar talent gekoesterd om een succesvolle carrière in de muziek op te bouwen. Als jonge muzikant die al furore maakte, wist RAPHA niet zeker of ze professioneel muziek wilde gaan maken. Toch schreef ze zich in 2019 in bij Fabric Magic, waar ze in een koor zong. Fabric Magic bood haar de kans om haar muziekvaardigheden aan te scherpen en haar carrière een stap verder te brengen. Na een jaar in het koor werd RAPHA winnaar van de MNM Rising Star-wedstrijd die in oktober 2020 werd gehouden, en uit die ontmoeting verzamelde ze de broodnodige moed om solo een onbekend carrièrepad in de muziekwereld in te slaan. In de zomer van 2021 kocht ze een ukelele en begon haar eigen liedjes te schrijven.

Dalilla Hermans (1986) is journalist, schrijver, theatermaker, podcasthost en trajectcoördinator van Brugge 2030 (de Brugse kandidatuur om in 2030 Europese Culturele Hoofdstad te worden). In 2017 verscheen haar boek Brief aan Cooper en de wereld. Ze leverde in 2018 een bijdrage aan de bloemlezing Zwart. Later dat jaar publiceerde ze het kinderboek Brown Girl Magic en in 2019 de thriller Black-out. In 2020 verscheen Het laatste wat ik nog wil zeggen over racisme en debuteerde ze als theatermaker bij NTGent met de voorstelling 'her(e)'. Twee jaar later volgde het tweede theaterstuk 'Us, (k)now' en tweede kinderboek Brown Boy Joy. Op 17 april 2024 rond ze haar theater-drieluik af met 'Queen (M)other' in Concertgebouw Brugge. Ze schrijft cursiefjes voor De Standaard en is ere-fellow aan de VUB. Dalilla is getrouwd en moeder van drie. Ze woont in Brugge."

Junior Akwety (1983) is zanger, songwriter en acteur. Zijn muziek bracht hem de halve wereld rond, van Los Angeles tot Kaapstad. De afgelopen jaren was hij ook te zien in KVS producties Malcolm X en L’Homme de La Mancha. Met My House brengt hij zijn verschillende passies samen in een eerste regie. Op organische  wijze nodigt hij het publiek uit om deel te nemen aan de voorstelling. Junior brengt een muzikale mix van rumba tot hiphop, van r&b tot elektronische muziek. Die muziek gaat gepaard met zang, beweging en « les contes Africain ». Een unieke combinatie vanuit de persoonlijke ervaring van een allround artiest.

20u00 DEUREN
21u00 DE TAFEL VAN FRANK
22u00 DJ SET BROWN SUGVR
23u00 AFTERPARTY
> room 1: Team Damp & Friends
> room 2: Yalla Soundsystem
03u00 EINDE