Cultuurcentrum Brugge
Chris Van der Burght

Silly Symphonies

Marius Lefever, Jef Van der Burght en Senne Vanderschelden
do 21 dec 23 20:00 - 21:30
do 21 dec '23
20:00 - 21:30
  • do 21 dec '23
    20:00 - 21:30
    Daverlo - Dries 2

Wat als de storm van klanken, die leidde tot de apocalyps, zich opnieuw voordoet?

In Silly Symphonies bewegen drie reizigers zich door een verstild en desolaat landschap. Ze ontmoeten elkaar op een plek die ooit zo luid en vol was, dat ze is omgeslagen in absolute leegte. Een plek waar zelfs de gesproken taal verdwenen is. Uit hun koffers diepen de reizigers klanken op van wat ooit was, in een poging de nieuwe wereld vorm te geven. 

 

Wat als de wetmatigheden van een wereld zo veranderen dat we de controle verliezen? Hoe reageren we daarop? Is er een einde of zijn er enkel nieuwe, nog ongekende mogelijkheden?

Silly Symphonies – bewegingstheater met een ijzersterke klankband – komt tot stand dankzij Eigen Kweek, een ontwikkelingstraject voor jonge podiumkunstenaars en aspirant zakelijk leiders.

Silly Symphonies

Over Eigen Kweek
Eigen Kweek vindt plaats in vier provincies: Antwerpen, Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen. In elke provincie wordt één nieuwe maker (of collectief of gezelschap) aan één aspirant zakelijk leider gekoppeld. Zij krijgen de unieke kans om samen een eerste eigen productie te realiseren. En dit met voldoende tijd, ruimte, ondersteuning en budget. Eindigen doen ze met een tournee langs de cultuurcentra in hun eigen provincie, gevolgd door een korte oversteek naar de andere regio’s.

Eigen Kweek wordt gedragen door 55 cultuurcentra, samen met het agentschap voor aankomend talent Trappelend Talent, TAZ en alternatief spreidingsbureau Vincent Company.

Credits

Van en met: Marius Lefever, Jef Van der Burght en Senne Vanderschelden
Zakelijke leiding: Margaux Cauliez
Coaching: Laurens Aneca
Eindregie: Geert Belpaeme
Dramaturgie: Marie Peeters 
Kostuum: Ginger Bogaert 
Geluid: Oscar Claus
Props: Lena Mariën
Met de steun van: de Vlaamse Gemeenschap
Met dank aan: Trappelend Talent, TAZ en Vincent Company