Cultuurcentrum Brugge
Chris Van der Burght

Silly Symphonies

Marius Lefever, Jef Van der Burght en Senne Vanderschelden
do 18 apr 24 20:00 - 21:00
do 18 apr '24
20:00 - 21:00
  • do 18 apr '24
    20:00 - 21:00
    Daverlo - Dries 2

Drie figuren voorzien onzichtbare veren van zacht wegstervend geluid.

In Silly Symphonies verbeelden drie figuren via geluid een wereld vol onvoorziene eindes: van crashende auto’s tot neergeschoten vogels, van zinkende vissers tot neerdwarrelende parachutisten. Zijn ze medeplichtig aan het eindeloos eindigen of voorzien ze klank voor wat anders ongemerkt voorbij zou gaan?

Welke verbeelding schiet aan flarden, welke deint traag uit? Welke fluistert zacht en geruststellend wanneer alle klank verdween?
Aan de hand van het auditieve medium bruitage, gaan Marius, Jef en Senne deze vragen te lijf op een speelse en ietwat clowneske manier – met een duister kantje aan.

> Na de voorstelling: nagesprek tussen de spelers/makers en Niels Nijs van De Zendelingen
> Luister naar de podcast ‘Oorsprong’ (De Grote Post, Oostende) en krijg inzicht in het maakproces van Silly Symphonies.
> Luister naar de Silly Symphonies-reportage op Culture Club (Radio 1).

> Deze voorstelling kreeg een nieuwe datum en gaat door op donderdag 18 april 2024 om 20.00 uur in Daverlo. Tickethouders die een kaartje kochten voor de geannuleerde voorstelling in december, worden persoonlijk op de hoogte gebracht. 


“In ‘Silly Symphonies’ laten Marius, Jef en Senne een klankenlandschap tot leven komen. Met een minimum aan decor vertellen ze toegankelijke verhalen met een grimmige onderlaag. Speels en herkenbaar, melancholisch en poëtisch. Een fijne parel waarbij jong en oud met een glimlach de zaal verlaten.”

Annelies Vancraeynest (De Spil, Roeselare)

 

“Waarom zijn er woorden nodig als je het kan zeggen in een symfonie van geluiden? De jonge bende achter Silly Symphonies maakt zijn klankdecor ter plekke door manipulatie van objecten én het geluid te zoeken op hun eigen lichaam. Het levert wacko woordeloos theater met grappige, spittante en bijwijlen ook ontroerende beelden. Als toeschouwer én toehoorder word je meegezogen in een inventief associatief spel. Chaplin en de stomme film en de doe-het-zelf-winkel zijn hierbij nooit ver weg.  Want hoe vang je anders vissen met een rolgordijn?” – Liv Laveyne (De Grote Post, Oostende)

 

“In een wereld waar vaak te weinig ruimte is voor verstilling, brengt Silly Symphonies precies dat. Een fijngevoelig en humoristisch kleinood met niettemin een sinistere ondertoon. Bijzonder hoe een voorstelling die vertrekt vanuit een auditieve techniek – bruitage – toch stilte kan binnenbrengen.” – Lauranne Cleenwerck (Cultuurcentrum Brugge)

Silly SymphoniesOver Eigen Kweek:

Eigen Kweek is een traject voor regionale talentontwikkeling van jonge podiumkunstenaars en aspirant zakelijk leiders. 57 Vlaamse cultuurhuizen selecteren per seizoen vier voorstellingen, met het oog op aanstormend talent. Dit seizoen stellen we Marius Lefever, Jef Van der Burght & Senne Vanderschelden voor aan het grote publiek. Meteen 57 aanbevelingen om deze voorstelling te gaan bekijken!

Eigen Kweek wordt gedragen door 57 cultuurcentra, samen met het agentschap voor aankomend talent Trappelend Talent, TAZ en alternatief spreidingsbureau Vincent Company.

Credits

Van en met: Marius Lefever, Jef Van der Burght en Senne Vanderschelden
Zakelijke leiding: Margaux Cauliez
Coaching: Laurens Aneca
Eindregie: Geert Belpaeme
Dramaturgie: Marie Peeters 
Kostuum: Ginger Bogaert 
Geluid: Oscar Claus
Props: Lena Mariën
Met de steun van: de Vlaamse Gemeenschap
Met dank aan: Trappelend Talent, TAZ en Vincent Company