Cultuurcentrum Brugge
de portables

de portables invites

Brugotta Club - de portables, Hellvete, Star Club West, Fake Indians en TreeS
vr 10 nov 23 20:00 - 23:55
vr 10 nov '23
20:00 - 23:55
 • vr 10 nov '23
  Deuren open
  19:30
  Start
  20:00
  Eind
  23:55
  Daverlo - Dries 2

Afscheidsconcert van deze legendarische Brugse band

Na 25 jaar en 10 albums bracht het immer boeiende de portables in 2022 een nieuwe langspeler uit. Het gelijknamige album moet, naar eigen zeggen, de ziel van de band voorstellen. Merkwaardig is dat ze het over een heel andere boeg gegooid hebben en voor de eerste keer het mixen overlieten aan niemand minder dan de Britse technolegende Dave Clarke.

Net als vroeger blijft het onmogelijk om de band in een hokje te plaatsen. Is het indie? Is het postrock? Voer voor fans van Duyster is het alvast wél. De band werd met niet minder dan 30 verschillende songs gedraaid in het programma.

 

Maar aan lange liedjes blijkt uiteindelijk toch een eind te komen: de portables houden op te bestaan. Maar niet zonder nog één laatste afscheidsconcert in hun heimat Brugge. Verwacht je vanavond dus aan een feestelijk slotakkoord van deze boeiende band. Ze beloofden alvast om een compilatie te brengen uit hun volledige oeuvre. Bovendien brengen ze nog een resem vrienden mee om hun kunnen kracht bij te zetten: Hellvete, Star Club West, Fake Indians en TreeS maken er een heuse festivalavond van voordat de portables de laatste keer het podium bestijgen. Niet te missen!

> staand concert

Hellvete is het alter ego van Glen Steenkiste. Hij verdiende zijn sporen in het verleden bij het drone folk collectief Silvester Anfang en de free psych band Sylvester Anfang II. Tegenwoordig houdt de man zich vooral bezig met vroeg minimalisme en oude folkmuziek. Met gebruik van harmonium en shruti box gaat Steenkiste tijdens optredens op zoek naar een plaats waar tijd en ruimte lijken te verdwijnen.

Star Club West grossiert nog steeds in weird cool indiepop. Het blijft overigens vreemd hoe ondergewaardeerd deze band is na albums als My Ill Women. Zanger-gitarist Nico Jacobs, bassist Wim Van Den Heuvel, drummer Raf De Backer en gitarist Chris Smet vormen samen één van de allerbeste poprockbands, die dit land rijk is. Deze bende neemt het allemaal echt niet zo ernstig, amuseert zich geweldig en benadert popmuziek vanuit het idee dat Volumia's Afscheid citeren een goed idee kan zijn.

Fake Indians is een bende noiserock slackers uit Antwerpen met de energie van een punkband en de kenmerkende groove die we nog kennen van nineties bands als Girls Against Boys en Cop Shoot Cop. Na ‘The Pest’ uit 2020 komt in september hun tweede plaat ‘Inforock’ uit.

TreeS draait plaatjes voor, tussen en na de concerten.

19u30 TreeS
20u00 Fake Indians
20u25 TreeS
20u45 Hellvete
21u15 TreeS
21u35 Star Club West
22u05 TreeS
22u30 de portables
24u00 TreeS