Cultuurcentrum Brugge

Brussels Jazz Orchestra

BJO30
di 10 okt 23 20:00 - 22:45
di 10 okt '23
20:00 - 22:45
  • di 10 okt '23
    20:00 - 22:45
    Pauze 21:10
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29
Hou je vast voor een bijzonder verjaardagsconcert met gasten als Kommil Foo, Bert Joris, Tutu Puoane, Lynn Cassiers, Osama Abdulrasol en onze Brugse Mo&Grazz.

Brussels Jazz Orchestra bestaat dertig jaar. De bijzondere bigband onder artistieke leiding van Frank Vaganée was al die decennia ook in ons programma een vast gegeven. Van samenwerkingen met Kommil Foo en de Frivole Framboos tot bijzondere projecten met graphic novellist Philip Paquet, al deze producties stonden op onze planken. We willen dus zeker niet op dit unieke feest ontbreken.

Het knallend verjaardagsconcert presenteert een greep uit de samenwerkingen van de laatste tien jaar. Hou je vast voor een bijzondere avond met gasten als Kommil Foo, Bert Joris, Tutu Puoane, Lynn Cassiers, Osama Abdulrasol en onze Brugse Mo&Grazz.

> In tegenstelling tot wat in de seizoensbrochure staat, gaat de inleiding bij deze voorstelling NIET door.

Brussels Jazz Orchestra nodigt tijdens deze tour verschillende betekenisvolle muzikale gasten uit. Bert Joris is de afgelopen drie decennia van onschatbaar belang geweest voor het orkest: zijn lange relatie en diepgaande kennis van de musici zorgden voor samenwerkingen zoals Dangerous Liaison (2006), Signs and Signatures (2010) en meest recent Smooth Shake (2016). Met Tutu Puoane sloeg BJO de handen in elkaar voor o.a. Writing Billie, New York City of Jazz, Mama Africa en We Have a Dream. Een selectie protestsongs uit die laatste samenwerking zullen tijdens BJO30 aan bod komen. Voor een murder ballad uit de eigenzinnig voorstelling In The Pines vervoegt Lynn Cassiers BJO op het podium. Samen gaan ze in dialoog met de gelijknamige graphic novel van illustrator Erik Kriek. En na de enthousiast onthaalde tour (2022) met de gebroeders Walschaerts, brengt ook Kommil Foo een ode aan de ultieme vrijheid van jazz. Componist en qanunspeler Osama Abdulrasol duikt voor de gelegenheid opnieuw in de verhalen van Duizend-en-een-nacht: samen met BJO bracht hij Night 352 eerder al naar Gent, Brugge én Abu Dhabi. Als klap op de vuurpijl laten Monique Harcum (vocals), Zediam (rap) en DJ Grazzhoppa de opwindende genremix van Two Places op het publiek los: de ideale afsluiter van een feestelijke avond.