Cultuurcentrum Brugge
Mileu

Lina

O Busto - Amalia Rodrigues
di 26 sep 23 20:00 - 21:15
di 26 sep '23
20:00 - 21:15
  • di 26 sep '23
    20:00 - 21:15
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29
Een bloedmooi eerbetoon aan Amalia Rodrigues van een van de meestbelovende fadistas op dit moment

Lina Cardoso Rodrigues beschikt met haar stem over een intieme oerkracht waarmee ze tot in het diepst van je ziel roert. Geen wonder dat ze al van jongsaf aangetrokken is tot de fado. Ze polijstte haar talent in de beruchte bars van Alfama in Lissabon, waar de Saudade door de straten waait.

Naast haar baanbrekend werk met de bekende producer Raül Refree (Rosalia), blijft Lina schatplichtig aan haar tradities en voorbeelden, waaronder de allergrootste: Amalia Rodrigues. In dit concert brengt ze Rodrigues’ baanbrekend en revolutionair werk Busto opnieuw tot leven.

Lina blies samen met producer Raül Refree een storm door de fado. Net zoals bij Rosalia en de flamenco, injecteerden ze elektronica in de eeuwenoude tradities. Zo creëerden ze een bloedmooie plaat, waarbij het geluid van de Portugese straten zich tot een nieuw tijdperk verhield. Lina blijft echter schatplichtig aan haar tradities en voorbeelden en toert zoals vanavond nog steeds met traditionele fadoproducties, waarbij ze de ziel van de saudade op een prachtige manier weet te incarneren.

Credits

Met: Lina Cardoso Rodrigues (zang), Flávio Cardoso (viola) en Pedro Viana (Portugese gitaar)