Cultuurcentrum Brugge

Sien Godderis

beeldend kunstenaar / sculptuur

°1979

 

Instagram
 @siengodderis

website
www.siengodderis.com

upcoming expositions
* januari 2024
Galerie STEK, Torhout
Groepexpo Kevin van Wontergem, Julie van der Vaart & Sien Godderis

* 15 maart > 15 april 2024
Solotentoonstelling 'A selection of funny and sad I Togetherness'
Hedendaags kunstkabinet, Sumatrastraat 21, 5215 's Hertogenbosch (NL)

 

Uitgeleend werk
Doorboom I type 0.1 - 2023 - klei, afgewerkt met verf en potlood

 

Het onverwachte primeert

Creëren verdrijft voor mij onrust en dwingt me tot focus. Het is aangenaam om een atelier te hebben, weg van de wereld, weg van alles. 

 

Ik beschouw mijn sculpturen als een soort artefacten. Ze verbeelden samengebundelde verwrongen gedachten en herkenbare universele emoties. De werken zijn klein en ogen vaak fragiel, als in een symbiose van abstractie en figuratie. Ik laat me niet inspireren door bepaalde stijlen of kunstenaars. De invloeden komen eerder onbewust, door wat me raakt en inspireert. 

 

De vakkennis die ik aanleerde in mijn studies, laat ik in mijn beeldend werk volledig los. Het onverwachte primeert iedere keer weer. De basis is de zuivere klei waar ik gevonden voorwerpen of materialen in pas. Als het werk uit de oven komt, gebeurt het vaak dat ik het demonteer met een hamer, om de stukken daarna opnieuw te assembleren. Ik geniet van het experiment, van onverwachte resultaten zien ontstaan. 

 

Bij de afwerking kies ik voor sober kleurgebruik met vuile pastelkleuren, donkere inkten of potlood en pure kleitinten. Kunst maken is een werkproces op zich, maar langzaam vind ik de juiste tijdsverdeling tussen mijn creaties, mijn werk, gezin en sociale contacten.

 

Brugge

 

In Brugge koester ik vooral de minder bekende steegjes en straten, zonder dat ik er een naam op wil kleven. Het zijn stukjes stad waar toeristen meestal aan voorbijlopen. Als de avond valt in de stad en de bezoekers veilig in hun hotels zitten, vind ik die specifieke plekken op hun allermooist.