Cultuurcentrum Brugge

Dieex Bitegets

beeldhouwer

°1992

 

Instagram 

@mlezi_atelier 

 

website

www.mlezi.be 

 

Uitgeleend werk

Chaotic Symphony - 2023 - bronzen sculptuur

 

Het verhaal stopt niet bij de vorm

 

Dingen creëren en het proces tijdens het creëren, dat heeft mij altijd gefascineerd. Je geeft dingen vorm, maakt van niets iets. Bovendien ben ik graag bezig met mijn handen. In beeldhouwwerk kan ik al die passies verenigen en me helemaal uitleven. 

 

Mijn eigen roots beïnvloeden mijn werk voortdurend. Daarnaast zijn er veel invloeden die mijn leven richting geven en doorstromen naar mijn sculpturen. Ervaringen, ontmoetingen, mensen… zij vormen een immer inspirerende voedingsbodem. Mijn stijl is primitief, intuïtief en poëtisch. Ik verwerk terugkerende vormen als een soort handtekening in sculpturen. Daardoor is mijn oeuvre een spiegel voor de toeschouwer en een middel om een verhaal te vertellen. Het verhaal stopt niet bij de vorm; het gaat verder via de dimensie van kleuren en veel andere elementen.

  

Vormen boetseer ik het liefste met klei, maar ik weet nooit op voorhand hoe het resultaat er zal uitzien. Er zit een vage structuur in mijn hoofd, en uiteindelijk probeer ik me ervan los te koppelen en unieke stukken af te leveren. Het laatste werk dient als uitdaging voor een nieuwe, volgende creatie. Ik ben trots op alles wat ik doe, en zeker op mijn eerste werk: MOKONZI. Dat is Lingala voor ‘leider’. Het werd mijn introductie bij het grote publiek; dat doet altijd iets met een kunstenaar.

 

Brugge

 

Het meest geniet ik in deze stad van een wandeling langs de vesten. Ik ben graag dicht bij het water. Het herinnert me er telkens aan dat alles vergankelijk en tegelijk bijzonder waardevol is.