Cultuurcentrum Brugge


Wedstrijd actuele beeldende kunst voor 17- tot 34-jarigen


Tentoonstelling in Poortersloge, Brugge
16.11.2023-07.01.2024


Winnaar van 5.000 euro en solotentoonstelling!

Download het deelnameformulier/reglement

Deadline: 30 juni 2023


Input/Output is een tweejaarlijkse wedstrijd voor jonge actuele beeldende kunst die sinds 2005 georganiseerd wordt door Cultuurcentrum Brugge. Via deze oproep worden jonge kunstenaars tussen 17 en 34 jaar gevraagd om een dossier in te dienen waarin ze hun werk voorstellen.

Een professionele jury selecteert de deelnemers voor een groepstentoonstelling in Exporuimte Poortersloge en kiest ook een laureaat en een aanmoedigingsprijs. De laureaat krijgt een geldprijs van 5.000 euro en werkt met Cultuurcentrum Brugge een solotentoonstelling uit of maakt deel uit van de groepstentoonstelling in Exporuimte Poortersloge in het kader van Triënnale Brugge 2024. De aanmoedigingsprijs bedraagt 1.500 euro.

 

Voor de opbouw van de groepstentoonstelling wordt steevast een professionele curator onder de arm genomen. De publicatie maakt ook deel uit van de strategie waarmee we jonge, beloftevol actuele beeldende kunstenaars een duwtje in de rug geven in de uitbouw van hun kunstenaarschap.

 

De opeenvolgende laureaten van Input/Output zijn Marlies Davans, Pieter Geenen, Jasper Rigole, Sarah Westphal, Emi Kodama, Tripot (Marius Packbier & Aïlien Reyns), Evi Steyaert en Fabrice Souvereyns.

Eervolle vermeldingen gingen naar Peter Depelchin, Stijn Van Acker, Alice De Mont, Sofie Vanderlinden, Takahiro Kudo, Marieke Van Wuytswinkel, Ritsart Gobyn en Miguel Escobar.