Cultuurcentrum Brugge

Sali Haidara
actrice / artiest
°1995

Instagram
@salihaidara

Verbinding is de sleutel

Het artiestenvak betekent ontzettend veel voor mij. Het is een vorm van expressie; ik heb het absoluut nodig om te mogen zingen en performen. Het is mijn geliefkoosde uitlaatklep. 

Zang is een geknipt communicatiemiddel om mensen te vertellen wat er zich in mijn binnenste afspeelt. Door te acteren, houd ik hen dan weer een spiegel voor. Ondanks het feit dat ik iemand anders vertolk, leer ik mezelf zo steeds beter kennen. Verschillende rollen vertolken, versterkt mijn empathisch vermogen.

Ik laat me inspireren door mensen die ik liefheb, door locaties, artiesten, meditaties. Ik ben een spons die zo veel mogelijk probeert op te nemen, en daardoor groei als artiest en persoon. Ik hanteer niet één specifieke stijl bij wat ik doe. Ik wil mijn eigenheid, explosiviteit en warmte behouden, en speel die uit tijdens een performance. Verbinding is de sleutel om dichter bij mijn publiek te komen.  

Ik zette mijn eerste schuchtere stappen met ‘Like Me’ op Ketnet en ben intussen alleen maar gegroeid als artiest. De manier waarop nummers, rollen en ideeën zich ontwikkelen, vind ik heerlijk. Ik hou ervan om ergens leven in te blazen en het te zien groeien door tal van factoren. Voortdurend bezig zijn en mijn creatieve ei leggen, helpt me innerlijke rust te vinden. Wanneer ik het resultaat voor een publiek breng, geniet ik nog meer. De unieke perceptie van iedere luisteraar en kijker geeft alles een tweede leven. 

Brugge

Ik houd van de hele sfeer van Brugge, zelfs al woon ik nu in Oostkamp. Ik vind Brugge onwijs charmant. Een wandeling maken in het centrum van de stad staat met stip bovenaan mijn lijstje van vrijetijdsbestedingen. En, oh ja, ik vertoef graag in Boho Brunch in het Zilverpand, een heerlijke plek om te ontbijten en brunchen. Daar ben ik na mijn eerste bezoek instant verliefd op geworden.