Cultuurcentrum Brugge

Cultuurcentrum Brugge presenteert afscheidsconcert de portables

De volgende Brugotta Club, een organisatie van Cultuurcentrum Brugge op vrijdag 10 november in Daverlo, belooft een unieke en opwindende muzikale beleving te worden. De portables, de licht legendarische band met Brugse roots, kondigt hun afscheid aan na een decennialange carrière en speelt er hun laatste concert. 

 

De muziekgroep met Brugse roots, de portables, kruipt nog één keer het podium op voor ze definitief afscheid neemt van het publiek. Dat allerlaatste concert brengen ze tijdens Brugotta Club, een organisatie van Cultuurcentrum Brugge. Voor die gelegenheid bereidt de band een fantastische liveshow voor én nodigen ze een aantal bevriende artiesten uit om het feest compleet te maken. 

 

“De portables is een begrip in de Belgische muzieksector en het is dan ook met een dubbel gevoel dat we het afscheid aankondigen. Helaas moeten we afscheid nemen van deze band met Brugse roots, maar we kijken ook enorm uit naar het feestelijk slotakkoord dat we met Cultuurcentrum Brugge mogen presenteren ter ere van hun knappe parcours. Het wordt een avond die je als muziekliefhebber absoluut niet wil missen”, zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock.

 

Na 25 jaar en 10 albums bracht het immer boeiende de portables in 2022 een nieuwe langspeler uit. Het gelijknamige album moet, naar eigen zeggen, de ziel van de band voorstellen. Merkwaardig is dat ze het over een heel andere boeg gegooid hebben en voor de eerste keer het mixen overlieten aan niemand minder dan de Britse technolegende Dave Clarke. Net als vroeger blijft het onmogelijk om de band in een hokje te plaatsen. Is het indie? Is het postrock? Voer voor fans van Duyster is het alvast wél. De band werd met niet minder dan 30 verschillende songs gedraaid in het programma.

 

Tijdens dit afscheidsconcert belooft de band een compilatie te brengen uit hun volledige oeuvre. Bovendien brengen ze nog een resem vrienden mee om hun kunnen kracht bij te zetten: Hellvete, Star Club West en Fake Indians maken er een heuse festivalavond van voordat de portables de laatste keer het podium bestijgen. Niet te missen!

 

Tickets: Brugotta Club: de portables – vrijdag 10 november 2023 om 20.00 uur – Daverlo

de portables invites

Brugotta Club - de portables, Hellvete, Star Club West, Fake Indians en TreeS

vr 10 nov '23 20:00 - 23:55