Cultuurcentrum Brugge

Jean Godecharle
beeldend kunstenaar

°1956

 

Instagram
@jean.godecharle

website
www.jeangodecharle.com

 

Uitgeleend werk 
untitled #784/Y - 2022 – 2023 

fine art pigment print on Hahnemühle PhotoRag

 

Mijn werk moet spreken en wil een wederwoord triggeren

Kunstenaar kan voor mij niet alleen maar een vak zijn. Het is een bestaan in een intens bewustzijn, dat zich in mijn geval alleen maar kan uiten in beelden. Je creëert en hanteert een uiterst persoonlijke en inherent unieke taal die je leert herkennen bij sommige andere kunstenaars. Die taal is van een onwerkelijke rijkdom, zoals je ze alleen in de kunsten vindt.

 

Ik laat me voor mijn werk door alles en iedereen inspireren, maar voor mij komt inspiratie niet alleen voort uit het positieve. Ik werk in een stijl die zo minimalistisch mogelijk is en in het beste geval een tijdloos karakter krijgt. Het werk moet spreken en wil een wederwoord triggeren.

 

Voor mij begint momenteel alles met wandelen: dat is het vertrekpunt van elke creatie. Ik ga letterlijk op zoek en kan echt genieten van de intense concentratie die daarmee gepaard gaat, en wat die teweegbrengt en voortbrengt. Ik ben steevast het meeste trots op mijn laatste realisatie, in de vaste hoop dat dat ook zo zal zijn bij de eerstvolgende realisatie en dat die trots dus telkens weer misplaatst zal blijken.

 

Als een hedendaagse primitief droom ik enkel nog van een gestage groei op alle vlakken als kunstenaar en de nodige tijd om die groei door te maken.

Brugge

Brugge is mijn stad. Ik ben er geboren en heb er altijd gewoond. In die stad staat ook mijn atelier en dat is momenteel de plek die ik het meeste koester, net als alles wat er - al dan niet letterlijk - mee verbonden is.